Gebruiksaanwijzing: zonwering impregneren

Wat is de beste manier om zonwering te impregneren? Door onze jarenlange ervaring hebben wij de beste tips voor u. Deze delen wij met u in onze eenvoudige gebruiksaanwijzing.

Keuzehulp ?
Sprayhood & Tent Protector 2,5 L
Sprayhood & Tent Protector 2,5 L
Sprayhood & Tent Protector 2,5L beschermt uw tent, bootkap, cabriodak en zonnescherm tegen vocht. Met dit impregneermiddel brengt u makkelijk een waterafstotende laag aan. Op deze manier houdt u uw doek langer vrij van aanslag, schimmels en vuil.
€64,50
Sprayhood & Tent Protector 1L
Sprayhood & Tent Protector 1L
Sprayhood & Tent Protector 1L is een impregneermiddel dat uw tent, bootkap en zonnescherm goed beschermt tegen vocht. Hierdoor voorkomt u dat aanslag, schimmels en vuil zich aan het doek hechten. Al jaren aanbevolen door zeilmakers!
€29,50
Sprayhood & Tent Protector 500 ml
Sprayhood & Tent Protector 500 ml
Sprayhood & Tent Protector 500 ml is een impregneermiddel waarmee u simpel uw tent, bootkap, cabriodak of zonnescherm waterdicht maakt. Het product zit in een handige spuitfles, waarmee u het middel gemakkelijk over het doek verdeelt.
€23,50
Aanbevolen Fijnsproeier EX10 1L
Aanbevolen Fijnsproeier EX10 1L
Fijnsproeier EX10: met deze sproeier maakt het heel simpel om reinigings- of impregneermiddel goed over grote stukken doek te verdelen.
€15,95
Speciaal aanbevolen borstel
Speciaal aanbevolen borstel
Ultramar Borstel: deze borstel is stevig genoeg om vuil mee te verwijderen. En tegelijk zacht genoeg om het doek of zeil niet te beschadigen.
€13,95
Aanbevolen Masker 100
Aanbevolen Masker 100
Masker: dit masker beschermt u tegen het inademen van schadelijke gassen. Voornamelijk bij gebruik van Ultramar Sail & Spinnaker Coating en Ultramar Kite-Refit Coating raden wij dit masker aan.
€12,50
Gebruiksaanwijzing: zonwering impregneren

Gebruiksaanwijzing: zonwering impregneren

Goed onderhouden zonwering gaat veel langer mee dan zonwering die wordt verwaarloosd. Als uw zonnescherm geen goede waterafstotende laag heeft, hechten vuil, aanslag en schimmel zich gemakkelijk aan het doek. Op den duur zal de schimmel het doek aantasten. Gebruik ons stappenplan om beschadiging van het doek te voorkomen.
 

Stap 3: Zonnescherm waterdicht maken met Ultramar Sprayhood & Tent Protector

  1. Zorg dat het zonnescherm schoon en droog is. Eventueel eerst reinigen. Zie: Gebruiksaanwijzing Zonnescherm schoonmaken
  2. Spuit Ultramar Sprayhood & Tent Protector in ruime mate en gelijkmatig op het droge zonneschermdoek. Ook op de binnenkant van het zonnescherm aanbrengen!
  3. Laat de Sprayhood & Tent Protector niet op ramen, kozijnen etc. opdrogen.  
  4. Laat het zonnescherm nu goed drogen.
  5. Eventueel kunt u de behandeling herhalen.

Tip!

Zit er toch impregneermiddel op de ramen? Geen probleem! Dit kunt u gewoon afnemen met water of een beetje wasbenzine. 

Bent u op zoek naar de juiste reinigingsmiddelen voor uw zonnescherm? Bekijk ons assortiment.