Veelgestelde vragen: schimmel voorkomen

Wilt u weten hoe u schimmel in uw zeil voorkomt? In onze veelgestelde vragen geven wij deskundige tips en advies voor het onderhouden van uw zeil.

Keuzehulp ?
Sail & Spinnaker Coating 1L
Sail & Spinnaker Coating 1L
Sail & Spinnaker Coating 1L is de ideale coating voor uw zeil. Hiermee brengt u een beschermende laag aan waardoor zeil- en spinnakerdoek water- en vuilafstotend wordt.
€59,50
Sail & Spinnaker Coating 400 ml
Sail & Spinnaker Coating 400 ml
Ultramar Sail & Spinnaker Coating 400 ml zorgt voor de beschermende laag, die uw zeil zo hard nodig heeft. De spray is handig in gebruik.
€24,50
Aanbevolen Fijnsproeier EX10 1L
Aanbevolen Fijnsproeier EX10 1L
Fijnsproeier EX10: met deze sproeier maakt het heel simpel om reinigings- of impregneermiddel goed over grote stukken doek te verdelen.
€15,95
Aanbevolen Masker 100
Aanbevolen Masker 100
Masker: dit masker beschermt u tegen het inademen van schadelijke gassen. Voornamelijk bij gebruik van Ultramar Sail & Spinnaker Coating en Ultramar Kite-Refit Coating raden wij dit masker aan.
€12,50
Sample: Sail & Spinnaker Coating 50 ml
Sample: Sail & Spinnaker Coating 50 ml
Ultramar Sail & Spinnaker Coating 50 ml geeft een beschermende laag aan zeil. Deze kleine verpakking is ideaal om te ervaren hoe het product werkt. 50 ml is voldoende voor 1,25 m².
€4,95
Veelgestelde vragen: schimmel voorkomen

Hoe kan ik voorkomen dat er schimmel in mijn zeil komt?

Door een extra beschermende laag aan te brengen op uw zeilen en spinnakers zal vocht niet meer makkelijk op het doek blijven zitten. Doordat het doek droog blijft zal er minder snel aanslag en schimmel ontstaan. Daarom is het belangrijk zeilen regelmatig te behandelen met een impregneermiddel. Nieuwe zeilen hebben altijd al een coating, maar deze beschermt meestal niet voldoende. Daarom is het aan te bevelen om ook nieuwe zeilen direct van een extra beschermende laag te voorzien.


Zoekt u middelen voor het impregneren van uw zeil?

Bekijk hier ons aanbod.