Terug

De komende weken krijgt Ultramar een nieuwe look. Ieder product krijgt zijn eigen herkenbare kleur. Binnenkort ook nieuwe producten!

 • Achteraf Betalen
 • 96% beveelt ons aan
 • Gratis verzending vanaf 50 euro (in Nederland en België)

Zelf uw Tent Reinigen voor een tent zonder schimmel, groene aanslag en ander vuil?

Zelf uw Tent Reinigen? Met Ultramar krijgt u elke tent schoon! Zelfs Schimmel, Groene Aanslag en Weerplekken zijn geen probleem. Bekijk direct de webshop.

Zelf uw Tent Reinigen? Met Ultramar krijgt u elke tent schoon! Zelfs Schimmel, Groene Aanslag en Weerplekken zijn geen probleem. Bekijk direct de webshop.

Tent reinigen met een professioneel resultaat

Wilt u zelf uw tent reinigen? Met onze producten is dat geen probleem. Groene aanslag op uw voortent? Schimmel in uw vouwwagentent? Weerplekken in uw katoenen tent? Met onze producten bent u verzekerd van een professioneel resultaat!

 

Tent reinigen voor een langere levensduur

Natuurlijk wilt u dat uw tent zo lang mogelijk meegaat. Een vervuilde tent helpt hier niet aan mee. Vuil houdt gemakkelijk vocht vast. En vochtig tentdoek trekt weer schimmels en algen aan. U doet het waarschijnlijk ook. Na het kampeerseizoen breekt u de tent af. Alles wat vies is krijgt een grondige schoonmaakbeurt met groene zeep of een ander reinigingsmiddel. U bergt de voortent netjes op. Zo ligt de tent netjes klaar voor het volgende kampeeravontuur.

Wat kunt u beter doen?

Gebruik nooit groene zeep, azijn of een standaard schoonmaakmiddel. U leest daar verderop meer over. Zorg dat u het tentdoek altijd optimaal beschermt. Dat doet u door het minimaal 1 keer per jaar in te spuiten met een sterk impregneermiddel. Impregneren doet u niet alleen om het tentdoek waterdicht te maken. Het is juist zo belangrijk om het doek te beschermen. Ziet u tijdens het kamperen dat de tent vuil begint te worden? Reinig het tentdoek dan even met handwarm water en een zachte borstel. Zo krijgt het vuil geen kans zich vast te hechten aan het doek.

Is warm water niet meer voldoende? Reinig de tent dan met onze producten. Weet u niet hoe? We hebben een eenvoudig stappenplan voor het reinigen van tenten.Tentdoek schoonmaken? Gebruik de juiste producten

Overal zijn reinigingsmiddelen voor tenten te koop. In veel gevallen gaat het om standaard schoonmaakmiddelen. Ze worden op de markt gebracht door groothandels. Zonder echte praktijkervaring als het gaat om het reinigen van tentdoek. Men haalt ergens een reinigingsmiddel vandaan. Plakt er een etiket op en vanaf dat moment is het een speciale tentdoekreiniger.

Bij Ultramar werkt dat anders!

Sinds 1998 zijn wij gespecialiseerd in het professioneel reinigen en beschermen van alle soorten tentdoek, bootdoek, cabriodoek, zonweringdoek en zeildoek.

We weten dus als geen ander waaraan een goed product moet voldoen. Dat is ook de reden dat we zelf alle producten ontwikkelen. Zo weten we zeker dat de producten echt doen wat ze moeten doen. Namelijk reinigen en beschermen!

Tent schoonmaken met groene zeep

U heeft het vast wel eens gehoord. Misschien van een kennis. Misschien zelfs wel van de verkoper in de kampeerwinkel.

"Reinig uw tent gewoon met vloeibare groene zeep. Dat is veilig en gemakkelijk."

Dit is een advies uit grootmoeders tijd. Toen er bijna geen andere schoonmaakmiddelen waren. Het is een slecht advies. Het zorgt er zelfs voor dat uw tent veel sneller vuil wordt. Groene zeep bevat namelijk plantaardige oliën. Die oliën laten een vettig laagje achter in en op het tentdoek. (Voel uw handen nadat u groene zeep hebt gebruikt. Hoe goed u ook spoelt. Uw handen blijven vettig aanvoelen.)

Dat vettige laagje botst ook met het impregneermiddel. Uw tent beschermen is vanaf dat moment dus ook een stuk lastiger. En juist dat laagje is de perfecte voedingsbodem voor schimmel, weerplekken en groene aanslag.

Tentdoek schoonmaken met azijn

Nog zo een mooie tip. "Gebruik gewoon schoonmaakazijn om de tent schoon te maken."

Ook dat raden we af. Azijn is zuur. De coating, het impregneermiddel, de raamfolie, allemaal houden ze niet van zuur.

Weervlekken en plekken in tentdoek

Heeft u zwarte stipjes in het tentdoek? Dat is dat waarschijnlijk "het weer" of weervlekken, weerplekken zoals ze ook genoemd worden. Het weer uit tentdoek verwijderen is zelf prima te doen. Als u de eerste 2 stappen volgt van ons stappenplan (gebruiksaanwijzing), kunt u zelf gemakkelijk weerplekken verwijderen.

Voortent reinigen

Bij Ultramar hebben we veel ervaring met het reinigen van voortenten. We doen dat altijd op dezelfde manier. In een aantal eenvoudige stappen. Wilt u zelf uw voortent reiningen? Bekijk dan ons eenvoudige stappenplan: Voortent Reinigen.

Op Zoek naar een andere gebruiksaanwijzing?

Groene aanslag van tentdoek verwijderen

Bijna iedere tent heeft er op een gegeven moment last van. De bekende groene aanslag door algen en mossen. Deze aanslag ontstaat vooral op plaatsen die langer nat blijven en minder zonlicht krijgen. Dat is dus meestal de schaduwkant en in de herfst, winter en het vroege voorjaar.

Groene aanslag verwijderen doet u eenvoudig onze producten.

TIP: Door het tentdoek regelmatig te impregneren geeft u groene aanslag minder de kans om uw tent aan te tasten.

Grondzeil van de tent schoonhouden

Bij Ultramar krijgen we vaak de vraag: "Hoe kan ik mijn grondzeil schoonhouden?". Dat is natuurlijk lastig. Wij hebben klanten die erg goede resultaten hebben door het zeil aan beide kanten te behandelen met een goede caravanpoets op Teflonbasis.

Tent impregneren, niet alleen om waterdicht te maken

U kunt niet voorkomen dat er vuil op uw tent komt. Er kan een vogel op poepen. Er kan hars op vallen. Groene aanslag op groeien of tijdens een regenbui komt er modder tegen de tent. U kunt er wel voor zorgen dat u dat allemaal gemakkelijk zelf kunt verwijderen. In veel gevallen zelfs alleen met water. Het enige dat u dan moet doen: zorg dat uw tentdoek altijd optimaal beschermd is. Dat doet u door het doek regelmatig te behandelen met een sterk impregneermiddel. Voorkomen is immers beter dan genezen. Het is daarom aan te raden uw tent te impregneren.

Zelf uw tentdoek reinigen: krijg deskundig advies

Net als u willen wij voor onze spullen de beste producten voor het beste effect. Daarom hebben wij onze producten uitvoerig getest in de praktijk. Hierdoor weten we van iedere situatie precies welke producten u het best kunt gebruiken. Wilt u uw tent reinigen en vraagt u zich af welk product hiervoor het meest geschikt is? Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze!

U wilt vast snel aan de slag, daarom verzenden wij vandaag uw bestelling nog als u voor 15.00 uur besteld heeft. Ook over de betaling hoeft u zich geen zorgen te maken. Dit kan bij ons achteraf.


"Onze buurman dacht dat we een nieuwe tent hadden. Geen groene aanslag en regenstrepen meer te zien in het tentdoek!"
 Familie van Bragt
 

Keuzehulp ?

 • Sprayhood & Tent Protector

  Sprayhood & Tent Protector is een zeer sterk impregneermiddel voor uw voortent, bootkap of cabriodak. Het maakt waterdicht en geeft extra bescherming tegen alle soorten vuil. Hoeft niet verdund te worden. Droogt kleurloos op. Geeft langdurige bescherming

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

  € 18,99

  € 18,99

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

 • Power Cleaner

  Ultramar Power Cleaner is een super sterke doekreiniger. Voor als niets anders meer helpt. Verwijdert zware vervuiling en diep ingetrokken vlekken uit uw bootkap, tent of cabriokap. Voor het beste resultaat, reinig altijd eerst met Sprayhood & Tent Shampo

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

  € 17,99

  € 17,99

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

 • Sprayhood & Tent Shampoo

  Sprayhood & Tent Shampoo is een sterke doekreiniger. Het reinigt uw tent, bootkap of cabrio veilig en grondig. Hoeft niet verdund te worden. Geschikt voor elk outdoordoek. Voor regelmatig onderhoud. Bij zeer vuil doek samen gebruiken met Power Cleaner.

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

  € 15,99

  € 15,99

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

 • Aanbevolen Fijnsproeier EX10 1L

  Fijnsproeier EX10: met deze sproeier maakt het heel simpel om reinigings- of impregneermiddel goed over grote stukken doek te verdelen.

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

  € 14,99

  € 14,99

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

 • Speciaal aanbevolen borstel

  Ultramar Borstel: deze borstel is stevig genoeg om vuil mee te verwijderen. En tegelijk zacht genoeg om het doek of zeil niet te beschadigen.

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

  € 12,99

  € 12,99

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Ultramar Products 8,8 / 10 - 1794 Reviews @ Feedback Company
Ultramar maakt gebruik van cookies om u nog beter van dienst te zijn. Door verder te gaan gaat u hiermee akkoord. Dit bericht verbergen Meer over cookies »