Gebruiksaanwijzing: voortent impregneren

Wilt u zelf uw voortent impregneren? Met onze handige gebruiksaanwijzing bereikt u een professioneel resultaat. Lees de instructies voor een waterdichte tent.

Keuzehulp ?
Sprayhood & Tent Protector 2,5 L
Sprayhood & Tent Protector 2,5 L
Sprayhood & Tent Protector 2,5L beschermt uw tent, bootkap, cabriodak en zonnescherm tegen vocht. Met dit impregneermiddel brengt u makkelijk een waterafstotende laag aan. Op deze manier houdt u uw doek langer vrij van aanslag, schimmels en vuil.
€64,50
Sprayhood & Tent Protector 1L
Sprayhood & Tent Protector 1L
Sprayhood & Tent Protector 1L is een impregneermiddel dat uw tent, bootkap en zonnescherm goed beschermt tegen vocht. Hierdoor voorkomt u dat aanslag, schimmels en vuil zich aan het doek hechten. Al jaren aanbevolen door zeilmakers!
€29,50
Outdoor Gear Protector 400 ml
Outdoor Gear Protector 400 ml
Ultramar Outdoor Gear Protector 400 ml maakt rugzakken, outdoor schoenen, ski-, outdoor- en zeilkleding perfect water- en vuilafstotend.
Geschikt voor: Gore-Tex®, Sympatex®, Softshell, Nylon en Polyester.
€24,50
Sprayhood & Tent Protector 500 ml
Sprayhood & Tent Protector 500 ml
Sprayhood & Tent Protector 500 ml is een impregneermiddel waarmee u simpel uw tent, bootkap, cabriodak of zonnescherm waterdicht maakt. Het product zit in een handige spuitfles, waarmee u het middel gemakkelijk over het doek verdeelt.
€23,50
Speciaal aanbevolen borstel
Speciaal aanbevolen borstel
Ultramar Borstel: deze borstel is stevig genoeg om vuil mee te verwijderen. En tegelijk zacht genoeg om het doek of zeil niet te beschadigen.
€13,95
Aanbevolen Masker 100
Aanbevolen Masker 100
Masker: dit masker beschermt u tegen het inademen van schadelijke gassen. Voornamelijk bij gebruik van Ultramar Sail & Spinnaker Coating en Ultramar Kite-Refit Coating raden wij dit masker aan.
€12,50
Gebruiksaanwijzing: voortent impregneren

Gebruiksaanwijzing: zelf uw voortent impregneren

Als u uw voortent waterdicht wilt houden is het belangrijk dat u deze behandelt met een impregneermiddel. Zo voorkomt u aanslag, schimmel en aanhechting van vuil. Schimmel kan schade aanbrengen aan het doek. Dus een goede waterafstotende laag zorgt voor een langere levensduur van uw voortent.
 

Voortent impregneren met Sprayhood & Tent Protector

  1. Zorg ervoor dat de voortent schoon en droog is. Eventueel eerst reinigen. Zie: Gebruiksaanwijzing voortent reinigen.
  2. Breng Sprayhood & Tent Protector in ruime mate en gelijkmatig aan. Aan de binnenkant van de voortent kan gemakkelijk schimmel of weerplekken ontstaan. Daarom is het belangrijk dat u ook de binnenkant van de tent behandelt.
  3. Sprayhood & Tent Protector niet op ramen of de caravan etc. in laten drogen, maar direct met een vochtige doek verwijderen.
  4. Laat het tentdoek goed drogen.
  5. Voor een optimaal resultaat herhaalt u de behandeling.

Tip!

Zitten er toch druppels impregneermiddel op de ramen? Deze kunt u afnemen met een beetje wasbenzine. Daarna de ramen schoonpoetsen met Ultramar Sprayhood & Tent Shampoo.