''Ultramar, niet alleen een prima zeilwasserij, maar de producten zijn ook meer dan prima!'' 

Jan Schokker's Zeilmakerij Volendam 

ultramar producten


Producten van de professional
In 1998 is Ultramar gestart als gespecialiseerde zeil & tentwasserij. Al snel kwamen we er achter dat de bestaande reinigingsmiddelen en impregneermiddelen niet voldeden aan onze kwaliteitseisen. Veel bestaande tentdoekreinigers zijn standaard reinigingsmiddelen. De meeste impregneermiddelen die in de watersportbranche en kampeerbranche verkocht worden hebben weinig werkzame bestanddelen. Ook zijn ze vaak maar tijdelijk werkzaam op een bepaalde doeksoort.

Om voortenten, tunneltenten, vouwwagententen, bootkappen, zeilen en parasols goed en veilig te kunnen reinigen en waterdicht te maken, hadden we betere producten nodig. 

Samen met 2 partners zijn we producten gaan ontwikkelen. Als professionele zeil & tentwasserij wisten we immers exact waar een product aan moest voldoen. We konden ze testen in de wasserij en onze klanten, zeilmakers, doekleveranciers testten de producten en de werking in de praktijk. Vaak onder extreme omstandigheden.
 
Professionele producten voor thuisgebruik
De zeil & tentwasserij bleek een succes. Mensen stonden vaak versteld van het resultaat. Tenten met veel schimmel en weerplekken, zeilen en bootkappen met groene aanslag, vrijwel alles krijgen we schoon. Steeds vaker kregen we de vraag van onze klanten of we de producten die wij gebruiken ook verkopen. Zo zijn we uiteindelijk gestart met de Ultramar onderhoudsproducten. Stuk voor stuk getest in onze speciale zeil & tentwasserij en in de praktijk door zeilers, watersporters, kampeerders, zeilmakers, etc. 

Het gevaar van groene zeep

Veel mensen denken nog steeds dat het goed is om het doek van een voortent, bootkap of zonnescherm te reinigen met groene zeep of een andere standaard reiniger. Zelfs de grote kampeerwinkels, tentenleveranciers blijven dat adviseren. Groene zeep is inderdaad mild, maar laat zelfs na goed spoelen, een vettig laagje achter. Dit is weer een perfecte voedingsbodem voor schimmels en algen. Men ziet dan ook vaak dat een voortent of bootkap sneller en meer schimmel, weervlekken en groene aanslag aantrekt, dan voor het reinigen met groene zeep.

Veilig in gebruik
Al onze producten voeldoen aaan de laatste Europesche eisen op het gebied van milieu en veiligheid. Men mag en kan de producten dus veilig gebruiken in elke omgeving. Erg belangrijk, want we moeten er immers zelf ook mee werken in de zeil & tentwasserij. Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

De prijs
Al onze producten zijn ontwikkeld voor het professioneel reinigen en impregneren van voortenten, zeilen, parasols, bootkappen en zonneschermen. Door het gebruik van de beste bestandsdelen en de hoge dosis  in onze onderhoudsproducten, is de prijs iets hoger dan veel andere producten. Het resultaat is echter ook duidelijk merkbaar. Uw zeil, buiskap, cabriokap of tent blijft langer schoon, waterdicht en beschermt tegen schimmels en algen.