Veelgestelde vragen cabrio reinigen

Heeft u uw cabriodak gewassen, maar wordt deze niet schoon? Voor verschillende soorten vuil zijn er verschillende oplossingen. Ons deskundige team deelt de beste reinigingsmethoden met u.

Keuzehulp ?
Sprayhood & Tent Shampoo 2,5 L
Sprayhood & Tent Shampoo 2,5 L
Ultramar Sprayhood & Tent Shampoo reinigt uw tent, bootkap, cabriodak en zonnescherm. Met deze shampoo verwijdert u in een handomdraai aanslag, schimmel en vuil. Met Sprayhood & Tent Shampoo bereikt u een professioneel resultaat.
€49,50
Sprayhood & Tent Shampoo 1L
Sprayhood & Tent Shampoo 1L
Ultramar Sprayhood & Tent Shampoo is een schoonmaakmiddel waarmee u uw tent, bootkap, cabriodak of zonnescherm weer fris en schoon krijgt. Het is makkelijk in gebruik en geeft een professioneel resultaat.
€22,50
Power Cleaner 1L
Power Cleaner 1L
Ultramar Power Cleaner 1 L is geschikt voor sterk vervuilde bootkappen, tenten, cabriokappen en zonwering. Ook diep ingetrokken vlekken verdwijnen met dit product.

Voordelen: Kant en klaar product. Reinigt zelfs sterk vervuild tentdoek.
€19,50
Sprayhood & Tent Shampoo 500 ml
Sprayhood & Tent Shampoo 500 ml
Ultramar Sprayhood & Tent Shampoo is het perfecte middel om uw tent simpel en professioneel te reinigen. Dit product zit in een handige sproeifles, waarmee u de shampoo gemakkelijk over het doek kunt verdelen.
€17,50
Aanbevolen Fijnsproeier EX10 1L
Aanbevolen Fijnsproeier EX10 1L
Fijnsproeier EX10: met deze sproeier maakt het heel simpel om reinigings- of impregneermiddel goed over grote stukken doek te verdelen.
€15,95
Speciaal aanbevolen borstel
Speciaal aanbevolen borstel
Ultramar Borstel: deze borstel is stevig genoeg om vuil mee te verwijderen. En tegelijk zacht genoeg om het doek of zeil niet te beschadigen.
€13,95
Aanbevolen Masker 100
Aanbevolen Masker 100
Masker: dit masker beschermt u tegen het inademen van schadelijke gassen. Voornamelijk bij gebruik van Ultramar Sail & Spinnaker Coating en Ultramar Kite-Refit Coating raden wij dit masker aan.
€12,50
Veelgestelde vragen cabrio reinigen

Mijn cabriodak wordt niet schoon. Wat kan ik nog doen?

U heeft geprobeerd uw cabriodak te reinigen en deze is nog steeds niet schoon? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bekijk hier de oplossingen.  
 

Verschillende soorten vuil

Er zijn verschillende soorten vuil, zoals: algen, groene aanslag, atmosferisch vuil, uitlaatgas, roet, regenstrepen, schimmel of vogelpoep die zich aan cabriodak kunnen hechten. Om die verschillende soorten vervuiling te verwijderen adviseren wij altijd in een aantal stappen reinigen. Zo bent u ervan verzekerd dat al het vuil verwijderd wordt.
Stap 1: Reinig het dak eerst met water en daarna direct met Sprayhood & Tent Shampoo.
Stap 2: Reinig het dak daarna met Power Cleaner.  
 

Voldoende laten inwerken

De reinigingsmiddelen hebben tijd nodig om in te werken. Met name bij de Power Cleaner is dat belangrijk. Dat kan tot enkele uren duren. 

  • Sprayhood & Tent Shampoo: circa 20 minuten
  • Power Cleaner: Minimaal één tot acht uur in laten werken. Eventueel ieder uur een beetje bijspuiten en inborstelen.
     

Chemie, temperatuur en beweging

Ook chemie, temperatuur en beweging hebben invloed op de werking van het product. Let hierbij op het volgende:

  • Chemie: Breng wat extra product aan. 
  • Temperatuur: Handwarm water kan beter werken dan koud water. Pas op met een hoge temperatuur. Zorg dat het water nooit warmer is dan 30 Graden.
  • Beweging: Door stevig te borstelen met een zachte stevige borstel kunt u het vuil goed los borstelen. 

Wilt u reinigingsmiddelen bestellen? Bekijk hier ons assortiment.