Terug

De komende weken krijgt Ultramar een nieuwe look. Ieder product krijgt zijn eigen herkenbare kleur. Binnenkort ook nieuwe producten!

 • Achteraf Betalen
 • 96% beveelt ons aan
 • Gratis verzending vanaf 50 euro (in Nederland en België)

Zelf uw Bootkap Reinigen voor een Schone Bootkap zonder Schimmel, Groene Aanslag en lelijke Regenstrepen?

Zelf uw Bootkap Reinigen is eenvoudig te doen! Met deze producten krijgt u iedere bootkap schoon! Zeker als u ook ons 3 stappenplan volgt. In deze eenvoudige stappen reinigen wij ieder jaar meer dan 2000 bootkappen. 96% beveelt Ultramar aan.

Zelf uw Bootkap Reinigen is eenvoudig te doen! Met deze producten krijgt u iedere bootkap schoon! Zeker als u ook ons 3 stappenplan volgt. In deze eenvoudige stappen reinigen wij ieder jaar meer dan 2000 bootkappen. 96% beveelt Ultramar aan.

Bootkap reinigen

Een schone boot draagt bij aan het vaarplezier. Daar hoort ook een schone bootkap bij. Uw bootkap reinigen doet u niet 1 keer per 3 jaar, maar is een terugkerende klus. Door het bootdoek ieder jaar te reinigen en te impregneren, blijft uw bootkap in een goede staat. In onze webshop vindt u verschillende producten om dit een stuk makkelijker te maken. De speciaal ontwikkelde producten zijn makkelijk in gebruik en geven een prachtig resultaat. Niet voor niets beveelt 96% van onze klanten Ultramar aan!

 

Bootkap reinigen loont zich

Het voordeel van het reinigen van uw bootkap is dat schimmels en vuil minder kans maken. Ze hechten zich dan niet echt vast aan het doek. Een schone bootkap geeft niet alleen een frisse uitstraling aan uw boot, maar voorkomt ook dat schimmels en vuil zich aan het doek kunnen hechten. Maak daarom met enige regelmaat uw boottent schoon. Doe dat vooral met producten die speciaal ontwikkeld zijn voor het reinigen van bootkappen.


Zelf uw bootkap schoonmaken, is dit de reden?

Dit zijn de meest voorkomende redenen om een bootkap te reinigen. Is dat bij u ook het geval?

 • Schimmel aan de buitenkant van de buiskap
 • Weervlekken aan de binnenkant van de boottent
 • Regenstrepen op de zijkant van de bootkap
 • Groene aanslag door algen op de dektent
 • Spinnenpoep op de zeilhuik
 • Vogelpoep op het afdekzeil van de boot

Voor al deze problemen hebben we de juiste producten. 

Zelf bootkap reinigen

 

Bootkappen reinigen een lastige klus? Niet met ons Eenvoudige Stappenplan!

Misschien denk u: Hoe moet ik in hemelsnaam mijn boottent zelf schoonmaken? Waar moet ik beginnen? Ik heb schimmel in mijn bootkap, hoe verwijder ik dat? Moet ik mijn bootkap ook weer impregneren? Allemaal vragen waar we bij Ultramar zeker een antwoord op hebben.

Sinds 1998 hebben we bij Ultramar tienduizenden bootkappen gereinigd. Van kleine buiskappen tot de grootste dekzeilen. Van bekende bootdoeksoorten als Markilux® en Sunbrella® tot vreemde bootdoeken uit het Verre Oosten. Al die verschillende materialen en soorten zijn op vrijwel dezelfde manier goed te reinigen. Zolang u maar in een aantal stappen werkt. Om het u gemakkelijk te maken hebben we een eenvoudig stappenplan gemaakt. Of het nu gaat om schimmel in uw bootkap, groene aanslag of lelijke vlekken van vogelpoep of regenstrepen? Met dit stappenplan krijgt u iedere bootkap schoon. En misschien nog wel belangrijker. U kunt uw bootkap zo het hele jaar goed schoon houden!

Wilt u direct het Stappenplan ontvangen? Vraag het dan hier aan:  >>Stappenplan Aanvragen<<


Bootdoek schoonmaken: wacht niet te lang!

Als u op een haven loopt ziet u vaak bootkappen die heel vuil zijn. Ze zitten helemaal vol met groene aanslag, schimmel en ander vuil. Dat had gemakkelijk voorkomen kunnen worden.

 • Er komt altijd een moment dat er vuil op de bootkap komt. Dat is niet te voorkomen.
 • Ligt uw boot in aan de kust? Dan is de kans groot dat er een meeuw op poept.
 • Ligt uw boot in de stad? Dan is de kans groot dat er zwarte aanslag op het doek komt door alle uitlaatgassen.
 • Ligt uw boot onder in de buurt van Schiphol? Dan is de kans groot dat er een vettige aanslag op het doek komt van alle kerosine, etc.


Wanneer wordt dat een probleem?
Als u het vuil op de bootkap laat zitten, dan pas wordt het een probleem. Vuil trekt namelijk vuil aan. Door het vuil op de bootkap blijft het doek langer vochtig. En op vochtig doek groeit schimmel en groene aanslag weer gemakkelijk. Op groene aanslag en schimmel hecht vuil weer snel. Enzovoort, enzovoort.

Het vuil stapelt zich steeds verder op. Het komt steeds vaster in en aan het doek te zitten. Ons advies is daarom: Wacht niet met uw bootkap reinigen tot het echt te laat is. Als u de bootkap iedere maand even met handwarm water reinigt, zal vuil geen kans krijgen zich echt vast te hechten.

Door het doek ieder jaar nog eens goed te impregneren, geeft u het vuil helemaal geen kans.
Meer over bootkap impregneren

 

Buiskap reinigen: wat u beter niet kunt doen!

Op internet is veel te lezen over het schoonmaken van een buiskap. Hier een aantal voorbeelden:

 • Een kleine buiskap kan je gewoon wassen in de wasmachine. Bijna iedere buiskap heeft ramen en een coating aan de binnenkant van het doek. De kans op beschadiging is enorm groot.
 • De buiskap van onze sloep reinigen wij gewoon met de hogedrukreiniger. Een hogedrukreiniger geeft in bijna alle gevallen lelijke strepen. Ook is de kans erg groot dat u de coating beschadigt.
 • Groene aanslag verwijderen van de buiskap doen wij met bleek. Bleekwater is erg moeilijk uit te spoelen. Blijft een deel bleekwater achter in het doek, dan kunt u het doek niet meer impregneren.
 • Onze buiskap maken wij altijd schoon met schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is zuur. Het tast de coating en impregnering aan. Het zal tevens botsen met het impregneermiddel dat u gebruikt om de bootkap te beschermen.


Waarom uw buiskap reinigen met de producten van Ultramar?

Sinds 1998 is Ultramar gespecialiseerd in het professioneel reinigen van bootkappen, boottenten, buiskappen, etc. Als professional weten wij wat belangrijk is. Een bootdoek schoonmaken kan niet met ieder reinigingsmiddel. Het ene product is moeilijk uit te spoelen. Het andere laat lelijke vlekken achter op de coating aan de binnenkant. Om te zorgen dat de producten aan al onze eisen voldoen, hebben we de producten zelf ontwikkeld.  Zo zijn we zeker van de hoge kwaliteit.


Persoonlijk advies

U wilt uw bootkap reinigen? Misschien weet u niet weet welk product het best geschikt is voor de aanslag op uw boot. Wij helpen u op weg! Door onze jarenlange ervaring weten wij precies welke producten u het beste kunt gebruiken. En als u voor 15:00 uur bestelt kunnen wij uw bestelling dezelfde dag nog versturen. Bezorging is vanaf €50 gratis.


"De bootkap zat vol weerplekken en groene aanslag. Er is bijna niets meer van te zien. Helemaal top! Succes Ultramar"
 J. en D. de Vroome  

Keuzehulp ?

 • Power Cleaner

  Ultramar Power Cleaner is een super sterke doekreiniger. Voor als niets anders meer helpt. Verwijdert zware vervuiling en diep ingetrokken vlekken uit uw bootkap, tent of cabriokap. Voor het beste resultaat, reinig altijd eerst met Sprayhood & Tent Shampo

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

  € 17,99

  € 17,99

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

 • Sprayhood & Tent Shampoo

  Sprayhood & Tent Shampoo is een sterke doekreiniger. Het reinigt uw tent, bootkap of cabrio veilig en grondig. Hoeft niet verdund te worden. Geschikt voor elk outdoordoek. Voor regelmatig onderhoud. Bij zeer vuil doek samen gebruiken met Power Cleaner.

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

  € 15,99

  € 15,99

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

 • Aanbevolen Fijnsproeier EX10 1L

  Fijnsproeier EX10: met deze sproeier maakt het heel simpel om reinigings- of impregneermiddel goed over grote stukken doek te verdelen.

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

  € 14,99

  € 14,99

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

 • Speciaal aanbevolen borstel

  Ultramar Borstel: deze borstel is stevig genoeg om vuil mee te verwijderen. En tegelijk zacht genoeg om het doek of zeil niet te beschadigen.

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

  € 12,99

  € 12,99

  Vandaag besteld, dinsdag in huis

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Ultramar Products 8,8 / 10 - 1794 Reviews @ Feedback Company
Ultramar maakt gebruik van cookies om u nog beter van dienst te zijn. Door verder te gaan gaat u hiermee akkoord. Dit bericht verbergen Meer over cookies »