Terug

  • Achteraf Betalen
  • 96% beveelt ons aan
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Uw Bootkap Impregneren en Waterdicht Maken met de Producten van de Professional?

Met de impregneermiddelen van Ultramar maakt u elke bootkap waterdicht. En geeft u een extra bescherming tegen vuil, schimmel, en groene aanslag!

Met de impregneermiddelen van Ultramar maakt u elke bootkap waterdicht. En geeft u een extra bescherming tegen vuil, schimmel, en groene aanslag!

Bootkap impregneren

Regelmatig uw bootkap impregneren is erg belangrijk. De bootkap is dan niet alleen waterdicht. Maar ook beschermd tegen vuil, schimmel, groene aanslag en vogelpoep. Zelf een bootkap impregneren klinkt als een heel karwei. Maar met deze producten heeft u eenvoudig een professioneel resultaat.

 

Bootkap waterdicht maken, ook voor een lange levensduur

Bij een mooie boot hoort een mooie, schone en waterdichte bootkap. Schoonmaken en impregneren kunt u gemakkelijk zelf. Doe dat ook regelmatig.

Het zorgt ervoor dat uw bootkap goed beschermd is tegen alles dat op uw bootkap kan komen. U hoeft maar over een jachthaven te lopen om te zien wat dat kan zijn.

Door het bootdoek te behandelen geeft u dat een bescherming tegen:

  • Zwarte aanslag van zure regen
  • Schimmels
  • Weerplekken
  • Groene aanslag van mossen en algen
  • Vogelpoep
  • Insecten
  • Hars
  • Zout
  • En natuurlijk niet te vergeten vervuild water

Denkt u bij het impregneren dus niet alleen aan waterdicht maken. Maar vooral aan het BESCHERMEN van het doek. Zo verlengt u aanzienlijk de levensduur. En kunt u met een schone boottent het water op.

Bootkap waterdicht maken


Buiskap impregneren is een paar simpele stappen

Het impregneren van uw bootkap is eigenlijk heel simpel zelf te doen. Natuurlijk is een grote boottent met achtertent en ruiten meer werk en lastiger dan een buiskap. Toch is het principe hetzelfde. Zo impregneert u een buiskap:

  • Zorg dat de buiskap schoon en droog is. Ons advies: reinig in ieder geval met handwarm water.
  • De buiskap is goed droog. Dat is belangrijk. Overal waar water in het doek zit, kan het impregneermiddel niet komen.
  • Spuit de buitenkant van de buiskap in met het impregneermiddel. Zorg dat het doek goed verzadigd is.
  • Neem de ramen even af met een vochtige doek.
  • Spuit nu de binnenkant in met het impregneermiddel. Door de binnenkant te impregneren geeft u het doek daar een extra bescherming tegen schimmels en de bekende weerplekken.
  • Neem ook aan de binnenkant de ramen af met een vochtige doek.
  • Laat het doek nu goed drogen.
  • Test even met schoon water. Bijvoorbeeld met een tuinslang of emmer water.
  • Denkt u dat het nog beter kan? geen probleem. Spuit dan het doek nogmaals in.

Bekijk ook onze gebruiksaanwijzing: Gebruiksaanwijzing bootkap reinigen en waterdicht maken

 

Waterafstotende spray voor uw bootkap

Bij Ultramar impregneren we ieder jaar circa 2000 bootkappen. Als professional willen we het beste resultaat. Om dat te bereiken hebben we onze eigen producten ontwikkeld. Sprayhood & Tent Protector is zo een product. Met dit impregneermiddel behandelen wij alle bootkappen. Het is een supersterke waterdicht spray. Dit impregneermiddel is er in formaten: 500 ml, 1L, 2,5 L.

Dekzeil waterdicht maken? Zo doet u dat!

Een dekzeil impregneren is vaak niet gemakkelijk. Een dekzeil is immers vaak groot, zwaar en onhandig. U gebruikt het waarschijnlijk om uw boot voor een langere periode af te dekken. Dan is het dus belangrijk dat het doek goed waterdicht is. Niets is vervelender dan dat u na een tijd weer aan boord komt en alles nat is.

Dekzeilen zijn er in verschillende doeksoorten. Voor het impregneren houden we het even bij een dekzeil van bootdoek (doek waar de meeste bootkappen van gemaakt zijn).

Het best impregneert u het dekzeil als het niet op de boot zit.

  • Leg het op een schone ondergrond. Bijvoorbeeld een bouwzeil.
  • Spuit een kant in met het impregneermiddel.
  • Laat dat even goed intrekken. Eventueel extra inborstelen met een schone borstel.
  • Draai het dekzeil om en spuit ook de binnenkant helemaal in.
  • Zorgt dat het doek aan beide kanten helemaal verzadigd is.
  • Nu moet u het kunnen drogen. Bij voorkeur door het ergens op te hangen.

Op deze manier is uw grote onhandige dekzeil al goed beschermd als u het op de boot plaatst.

Blijkt het doek toch nog ergens lek te zijn? Dan hoeft u alleen die plaats nog even extra in te spuiten. Dat scheelt een heleboel gedoe aan boord.


Naden waterdicht maken van uw bootkap. Snel en eenvoudig.

Misschien herkent u dit? U komt aan boord en er ligt water op de kussens, in de kuip of op het houtwerk. Waarschijnlijk is uw eerste reactie: "Mijn bootkap is lek".

In de meeste gevallen is niet het doek lek. Vaak komt het water via de stiknaden. Na een aantal jaren kan het garen slecht worden. Het zet minder uit, waardoor het stikgaatje open blijft. Lekt er water via de naden? Dan kunt u die naden weer waterdicht maken door ze een aantal keren in te spuiten met een goed impregneermiddel. U vult het gaatje op met impregneermiddel, waardoor water niet meer naar binnen kan.


Hoeveel impregneermiddel heb ik nu nodig voor mijn bootkap?

Het is altijd erg lastig om aan te geven hoeveel impregneermiddel u nu nodig heeft. Bij onze producten staat altijd het verbruik in vierkante meters.

Om u een indruk te geven geven we altijd het volgende voorbeeld:
Een standaard formaat bootkap van een sloep. Dus een buiskap en aflopende achterkap.
Deze kunt u impregneren met 2,5 liter Sprayhood & Tent Protector. U kunt zo de binnen- en buitenkant behandelen. Wat voor bootkap u ook heeft. Bezuinig niet op impregneren. Door het doek altijd goed te beschermen blijft uw bootkap schoon en kunt u het doek gemakkelijker schoonhouden.

U geniet niet alleen meer van uw boot, maar u uw bootkap gaat zo ook langer mee.


De beste impregneermiddelen voor uw bootkap

Niet alle producten op de markt zijn geschikt voor het impregneren van een bootkap. Onze producten zijn langdurig in de praktijk getest. (Sinds 1998 impregneren wij bootkappen voor consumenten, zeilmakers, scheepswerven, etc.) Een bootkap impregneren vraagt om producten die niet alleen een goede waterafstotende laag aanbrengen, maar ook de kwaliteit van het doek waarborgen.


Bestel nu, betaal achteraf.

U kunt de producten van onze website nu bestellen. Betalen kan direct of later. Als u voor 15.00 uur bestelt, verzenden wij vandaag. Zo heeft u alles snel in huis. Vanaf €50 wordt uw bestelling gratis bij u bezorgd. Goede service heeft onze prioriteit. Daardoor raadt 96% van onze klanten ons aan!


"GEWELDIG!!! Prima product. Niet alleen voor de tent van onze Barkas, maar ook voor de kabelaring. Maak daar maar wat meer reclame voor!" "
 Kleinhuis, Oudega

Keuzehulp ?

  • Sprayhood & Tent Protector

    Sprayhood & Tent Protector is een zeer sterk impregneermiddel voor uw voortent, bootkap of cabriodak. Het maakt waterdicht en geeft extra bescherming tegen alle soorten vuil. Hoeft niet verdund te worden. Droogt kleurloos op. Geeft langdurige bescherming

    Vandaag besteld, dinsdag in huis

    € 18,99

    € 18,99

    Vandaag besteld, dinsdag in huis

  • Aanbevolen Masker 100

    Masker: dit masker beschermt u tegen het inademen van schadelijke gassen. Voornamelijk bij gebruik van Ultramar Sail & Spinnaker Coating en Ultramar Kite-Refit Coating raden wij dit masker aan.

    Vandaag besteld, dinsdag in huis

    € 11,95

    € 11,95

    Vandaag besteld, dinsdag in huis

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Ultramar Products 8,8 / 10 - 1794 Reviews @ Feedback Company
Ultramar maakt gebruik van cookies om u nog beter van dienst te zijn. Door verder te gaan gaat u hiermee akkoord. Dit bericht verbergen Meer over cookies »