Bootkap onderhoud

Bootkap onderhoud belangrijk? Jazeker! Reinig en impregneer op tijd. Zo blijft uw bootkap schoon en waterdicht!. Bekijk direct de producten.

Keuzehulp ?
Sprayhood & Tent Protector 2,5 L
Sprayhood & Tent Protector 2,5 L
Sprayhood & Tent Protector 2,5L beschermt uw tent, bootkap, cabriodak en zonnescherm tegen vocht. Met dit impregneermiddel brengt u makkelijk een waterafstotende laag aan. Op deze manier houdt u uw doek langer vrij van aanslag, schimmels en vuil.
€64,50
Sprayhood & Tent Shampoo 2,5 L
Sprayhood & Tent Shampoo 2,5 L
Ultramar Sprayhood & Tent Shampoo reinigt uw tent, bootkap, cabriodak en zonnescherm. Met deze shampoo verwijdert u in een handomdraai aanslag, schimmel en vuil. Met Sprayhood & Tent Shampoo bereikt u een professioneel resultaat.
€49,50
Sprayhood & Tent Protector 1L
Sprayhood & Tent Protector 1L
Sprayhood & Tent Protector 1L is een impregneermiddel dat uw tent, bootkap en zonnescherm goed beschermt tegen vocht. Hierdoor voorkomt u dat aanslag, schimmels en vuil zich aan het doek hechten. Al jaren aanbevolen door zeilmakers!
€29,50
Outdoor Gear Protector 400 ml
Outdoor Gear Protector 400 ml
Ultramar Outdoor Gear Protector 400 ml maakt rugzakken, outdoor schoenen, ski-, outdoor- en zeilkleding perfect water- en vuilafstotend.
Geschikt voor: Gore-Tex®, Sympatex®, Softshell, Nylon en Polyester.
€24,50
Sprayhood & Tent Protector 500 ml
Sprayhood & Tent Protector 500 ml
Sprayhood & Tent Protector 500 ml is een impregneermiddel waarmee u simpel uw tent, bootkap, cabriodak of zonnescherm waterdicht maakt. Het product zit in een handige spuitfles, waarmee u het middel gemakkelijk over het doek verdeelt.
€23,50
Sprayhood & Tent Shampoo 1L
Sprayhood & Tent Shampoo 1L
Ultramar Sprayhood & Tent Shampoo is een schoonmaakmiddel waarmee u uw tent, bootkap, cabriodak of zonnescherm weer fris en schoon krijgt. Het is makkelijk in gebruik en geeft een professioneel resultaat.
€22,50
Power Cleaner 1L
Power Cleaner 1L
Ultramar Power Cleaner 1 L is geschikt voor sterk vervuilde bootkappen, tenten, cabriokappen en zonwering. Ook diep ingetrokken vlekken verdwijnen met dit product.

Voordelen: Kant en klaar product. Reinigt zelfs sterk vervuild tentdoek.
€19,50
Sprayhood & Tent Shampoo 500 ml
Sprayhood & Tent Shampoo 500 ml
Ultramar Sprayhood & Tent Shampoo is het perfecte middel om uw tent simpel en professioneel te reinigen. Dit product zit in een handige sproeifles, waarmee u de shampoo gemakkelijk over het doek kunt verdelen.
€17,50
Aanbevolen Fijnsproeier EX10 1L
Aanbevolen Fijnsproeier EX10 1L
Fijnsproeier EX10: met deze sproeier maakt het heel simpel om reinigings- of impregneermiddel goed over grote stukken doek te verdelen.
€15,95
Speciaal aanbevolen borstel
Speciaal aanbevolen borstel
Ultramar Borstel: deze borstel is stevig genoeg om vuil mee te verwijderen. En tegelijk zacht genoeg om het doek of zeil niet te beschadigen.
€13,95
Aanbevolen Masker 100
Aanbevolen Masker 100
Masker: dit masker beschermt u tegen het inademen van schadelijke gassen. Voornamelijk bij gebruik van Ultramar Sail & Spinnaker Coating en Ultramar Kite-Refit Coating raden wij dit masker aan.
€12,50
Bootkap onderhoud

Bootkap onderhouden

NIet alleen uw boot, maar ook uw bootkap heeft onderhoud nodig. Door het doek regelmatig te reinigen en te impregneren met goede producten blijft het schoon en waterdicht. 96% van onze klanten beveelt deze producten aan.

Boottent reinigen met de juiste producten

Onderhoud van uw boottent bestaat in eerste instantie uit het reinigen en schoonmaken van het doek. Dat lijkt soms een hele klus. Maar dat hoeft het niet te zijn.

Zolang u maar in een aantal stappen werkt en de juiste producten gebruikt.

Bij Ultramar reinigen wij sinds 1998 bootkappen. We doen dat voor watersporters, zeilmakers, jachtwerven, etc.

We weten dus exact wat belangrijk is voor het onderhoud van een bootkap. Met die kennis hebben we onderhoudsproducten ontwikkeld die doen wat ze moeten doen. Namelijk reinigen en beschermen.

 


Buiskap onderhoud...niet alleen reinigen, maar ook impregneren!

Natuurlijk is het belangrijk om het doek van uw bootkap goed schoon te maken. Maar liever gaan wij een stap terug.

Impregneer de buiskap zodra deze op de boot geplaatst is. En blijft dat een aantal keren per jaar herhalen!
Door uw bootkap een aantal keren per jaar in te spuiten met een goed impregneermiddel, geeft u schimmel, vogelpoep, groene aanslag, enz. veel minder de kans om zich te hechten aan het doek.

Maak uw bootkap ook iedere maand even schoon met handwarm water. Op die manier blijft het bootdoek als nieuw.

 

 

Impregneer ook na bootkap reparatie

Heeft u schade aan uw bootkap en moet kap naar de zeilmaker? Vergeet dan niet om het gerepareerde doek direct even te impregneren. Zo geeft u dat stuk ook een goede bescherming.

Meer onder Bootkap impregneren

 


Bootkap onderhoud, ook als deze sterk vervuild is

Wij zeiden het al eerder. Bootkap onderhoud valt te beperken door de kap regelmatig te wassen met handwarm water en een zachte borstel. En daarna de binnen- en buitenkant goed te impregneren.

Toch kan er een moment komen dat water niet meer voldoende is. Dan kunt u de kap stap voor stap grondig reinigen.

Om het u gemakkelijk te maken hebben we een eenvoudig stappenplan voor u gemaakt.  Ultramar Stappenplan direct ontvangen? Aanvragen: Stappenplan Bootkap Reinigen & Impregneren

 


Bootkappen reinigen? We doen niet anders!

Onze producten zijn speciaal ontwikkeld voor het onderhouden van een bootkap. Pas als wij na langdurig gebruik in de praktijk tevreden zijn, brengen we een product op de markt. Op deze manier bent u er zeker van dat u goede producten koopt om uw bootkap op de juiste manier te onderhouden.

 


Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden

Als u uw producten voor 15:00 uur bestelt, verzenden wij deze vandaag voor u. Zo kunt u snel aan de slag met het onderhoud van uw bootkap. Vanaf €50 verzenden wij tevens gratis. Betaling kan bij ons achteraf. Op deze manier loopt u geen enkel risico. 96% van onze klanten beveelt ons aan!

 


"Mensen komen ieder jaar terug voor de producten van Ultramar. Dat zegt genoeg!"
 Bart, Blue Peter Watersport Uitgeest