Menu
0
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Tips om uw bootkap te reinigen

 • Geplaatst op
 • Geplaatst in bootkap
 • 0
Tips om uw bootkap te reinigen

Uw bootkap reinigen? Lees hier wat u wel en niet moet doen.

Bootkap reinigen: do’s & don’ts

Iedere booteigenaar kent de ergernis van aanslag en vuil op de bootkap. Dit geeft uw boot een verwaarloosde indruk. Daarom wilt u uw bootkap natuurlijk zo snel mogelijk weer schoon hebben. Het reinigen van de bootkap lijkt een hele klus, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Met deze do’s en dont’s is de klus zo geklaard!

 

 

Dont’s reinigen bootkap

 

 • Chloor gebruiken

Een vaak gehoorde tip is chloor te gebruiken voor het reinigen van uw bootkap. Dit raden wij absoluut af. Met chloor loopt u het risico de kleur van de stof aan te tasten. En het zou zonde zijn als het doek van uw bootkap vlekkerig en vaal wordt. Ook is chloor moeilijk uit het doek te spoelen. Daardoor zal het te lang in blijven werken.

 

 • Groene zeep gebruiken

Groene zeep geeft geen verkleuring van het doek en kan de aanslag goed aanslag verwijderen. Maar heeft als nadeel dat het een vettig laagje achterlaat. Deze laag valt niet van het doek te spoelen. Omdat het vet in groene zeep uit plantaardige oliën bestaat, is dat een perfecte voedingsbodem voor schimmels en algen. Het gevolg is dan ook dat u snel weer toe bent aan een nieuwe reinigingsbeurt.

 

 • Een hoge drukspuit gebruiken

Met een hoge drukspuit kunt u goed aanslag en vuil verwijderen. Maar de kans is ook erg groot dat u hiermee uw bootkap beschadigt. Daarbij is een hoge drukspuit niet nodig om uw bootkap goed te reinigen. Lees hieronder wat u wel kunt doen voor een mooi resultaat.

 

 

Do’s reinigen bootkap

 

 • Goed bijhouden

U wilt uiteraard voorkomen dat u een nieuwe bootkap moet kopen. Daarom is het belangrijk dat u aanslag op uw bootkap zo snel mogelijk verwijdert. U kunt dit vergelijken met kleding: hoe langer u een nare vlek in uw kleding laat zitten, hoe moeilijker het wordt deze te verwijderen. Daarbij is het zo dat groene aanslag vocht vasthoudt. Door dit vocht wordt het een ideale omgeving voor bacteriën, schimmels, gisten, dode wieren en vuil. Hoe uitgebreider deze combinatie is, hoe moeilijker het is om de bootkap te reinigen. Groene aanslag daarentegen is eenvoudig te verwijderen. Wees er dus op tijd bij als uw uw bootkap schoonmaakt.

 

 • Gebruik een zachte borstel

Een harde borstel kan de bootkap en met name de stiksels beschadigen. Als u een goed schoonmaakmiddel gebruikt voor het reinigen, is een harde borstel ook niet nodig. Gebruik dus een zachte borstel bij het reinigen van uw bootkap.

 

 • Goed naspoelen

Het is belangrijk dat u het product waarmee u uw bootkap heeft gereinigd, goed uit het doek spoelt. Gebeurt dit niet, dan kunnen er problemen ontstaan als u uw bootkap weer waterdicht wilt maken. Het impregneermiddel hecht bijvoorbeeld alleen aan een schoon bootdoek.

 

 • Impregneren

Na het reinigen van uw bootkap is het belangrijk dat u uw bootkap weer waterafstotend maakt. Als uw bootkap goed waterafstotend is, dan stoot deze namelijk ook vuil af.

 

 • Gebruik de juiste producten

Als u uw bootkap reinigt is het belangrijk dat u de juiste producten gebruikt. Verkeerde producten kunnen uw bootkap beschadigen.

 
 

Bekijk onze producten: ProductenVraag direct de GRATIS HANDLEIDING met 3 STAPPENPLAN aan!

Ontvang onze gratis handleiding met eenvoudig 3 stappenplan. Voor het reinigen en impregneren van uw bootkap.

Nu aanvragen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Benodigde velden
* Benodigde velden