Menu
0
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Tent reinigen met groene zeep?

 • Geplaatst op
 • Door Pieter Visser
 • Geplaatst in tent
 • 2
Tent reinigen met groene zeep?

Er wordt vaak aangeraden tenten, cabriodaken of bootkappen met groene zeep te reinigen. In eerste instantie lijkt dit een heel goed idee. Groene zeep verwijdert effectief verschillende soorten vuil. Op langere termijn is een tent reinigen met groene zeep een minder goed idee. Wij leggen u uit waarom!

Wat is groene zeep?

Om te begrijpen waarom het op lange termijn geen goed idee is om een tent te reinigen met groene zeep, is het van belang eerst te weten wat groene zeep is.

De naam is een beetje verwarrend, omdat groene zeep niet echt groen is, maar eerder een beetje gelig bruin. Groene zeep bestaat in vaste en vloeibare vorm. Beide vormen werken goed als er bij het schoonmaken ontvet moet worden.

Deze zeep bestaat uit plantaardige oliën. Dit is ook direct de reden waarom wij afraden uw tent te reinigen met groene zeep.Een perfecte voedingsbodem

Groene zeep laat een vettig laagje achter op het doek. In dat laagje zitten die plantaardige oliën die een perfecte voedingsbodem vormen voor algen en mossen.

Ook blijft door het plakkerige laagje vuil eerder plakken. Met andere woorden: uiteindelijk bent u verder van huis!Lastig te impregneren

Het vettige laagje is niet alleen een voedingsbodem voor algen en mossen. Het maakt ook dat het doek lastig te impregneren is.

Door het laagje zal het impregneermiddel niet goed aan het doek hechten. Dit betekent dat uw doek niet goed beschermd is, dit verkort de levensduur van het doek aanzienlijk.Hoe dan wel?

Gelukkig zijn er ook geschikte manieren om uw doek te reinigen. Op deze manier verwijdert u niet alleen vuil en aanslag snel, maar blijft het ook langer weg! Lees hier onze tips voor het verwijderen van aanslag.
 

Groene aanslag van cabriokap verwijderen
Groene aanslag voorkomen: 5 tips!
Groene aanslag verwijderen van buiskap


Vraag direct de GRATIS HANDLEIDING met eenvoudig stappenplan aan!

In onze gratis handleiding met 3 stappenplan vindt u nog meer professionele informatie over het verzorgen van uw tent, bootkap, cabriodak of zonnescherm.

Nu aanvragen

Reacties

 1. Pieter Visser Pieter Visser

  Beste mevrouw, mijnheer,

  U kunt de volgende stappen volgen:

  Reinigen:https://www.ultramar.nl/tenten/gebruiksaanwijzing/gebruiksaanwijzing-katoenen-tent-reinigen/

  Impregneren: https://www.ultramar.nl/tenten/gebruiksaanwijzing/gebruiksaanwijzing-katoenen-tent-impregneren/

  Met vriendelijke groet,

  Pieter

 2. Nelissen Nelissen

  Onze tent is vochtig geworden en dus verstikt. Welk product raden jullie me aan om dit weg te krijgen?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Benodigde velden
* Benodigde velden