Menu
0
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Kan ik mijn tent schoonmaken met een hogedrukreiniger?

 • Geplaatst op
 • Door Pieter Visser
 • Geplaatst in tent
 • 2
Kan ik mijn tent schoonmaken met een hogedrukreiniger?

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Het antwoord is: ja en nee. Het reinigen van een tent met een hogedrukreiniger is zeker mogelijk, als het maar op de juiste manier gebeurt. We begrijpen natuurlijk dat schoonmaken met een hogedrukreiniger lekker snel gaat. Daarom vertellen wij u graag wat een veilige aanpak is.

Een tent schoonmaken met een hogedrukreiniger: hoe moet het niet?

Als vuil te vast aan het doek zit is het verleidelijk om harder te gaan spuiten of de spuit dichter op het doek te houden. Waarschijnlijk laat het vuil op deze manier uiteindelijk wel los. Maar het is net zo waarschijnlijk dat het uw tentdoek beschadigt. Dit is dus geen verstandige aanpak.


Hoe moet het dan wel?

 1. Reinig de tent eerst met handwarm water en een zachte borstel. Het vuil dat op die manier van het doek komt is de eerste winst.
 2. Spuit een goede tentreiniger op het nog natte doek. Doordat het tentdoek nog nat is, kunt u het goed opschuimen en los borstelen. Gebruik een stevige, maar zachte borstel.
 3. Laat de producten voldoende tijd inwerken. De inwerktijd is afhankelijk van de soort vervuiling en het gebruikte product. Laat het reinigingsmiddel het werk doen.
 4. Borstel het vuil na de inwerktijd goed los met de borstel en handwarm water. Circa 30 graden. U zou de tent ook nog een tijdje kunnen laten weken in een bad met handwarm water. In veel gevallen is dat echter niet nodig.
 5. Nu kunt u de hogedrukreiniger erbij pakken. Zet de straal op de laagste stand. De kracht van de straal mag niet harder zijn dan de straal van de douche als u daaronder staat. Op die manier spoelt u het losgeweekte vuil veilig weg.


Let op:

 1. Veel hogedrukreinigers hebben een sproeikop waarbij de straal niet gelijkmatig verdeeld is. Daardoor krijgt u snel scherpe strepen in het doek. Die zijn bijna niet meer te verwijderen.
 2. Houd voldoende afstand van het tentdoek. Ongeveer een halve meter. Zo voorkomt u dat u de coating kapot spuit.

 

Bent u op zoek naar reinigingsmiddelen voor uw tent? Bekijk hier ons assortiment.Vraag direct de GRATIS HANDLEIDING met 3 STAPPENPLAN aan!

Ontvang onze gratis handleiding met eenvoudig stappenplan. Voor het reinigen en impregneren van uw voortent.

Nu aanvragen

Reacties

 1. Pieter Visser Pieter Visser

  Beste Peter,

  Zie: https://www.ultramar.nl/tenten/gebruiksaanwijzing/gebruiksaanwijzing-voortent-reinigen/

  En zie: https://www.ultramar.nl/blogs/tips-advies/kan-ik-mijn-tent-schoonmaken-met-een-hogedrukreini/

 2. Peter Peter

  Geachte, mijn pvc tent staat het hele jaar aan de caravan buiten en is groen uitgeslagen, welk product moet ik gebruiken en kan dat ook met de hogedruk.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Benodigde velden
* Benodigde velden