Menu
0
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Hoe kan ik zelf mijn cabrio impregneren?

  • Geplaatst op
  • Door Pieter Visser
  • 0
Hoe kan ik zelf mijn cabrio impregneren?

Met warme zonnige dagen is het heerlijk om met een open cabrio te rijden. De wind en zon geven een gevoel van vrijheid. Maar ook op minder mooie dagen moet u met plezier kunnen rijden. Daarom is het belangrijk dat het dak van uw cabrio goed geïmpregneerd is.

Wilt u zelf uw cabrio impregneren? Dat kan! Sterker nog, dat is absoluut niet moeilijk. Wij geven u graag professioneel advies voor het beste resultaat.


Waarom is het belangrijk om een cabrio te impregneren?

Het voordehand liggende antwoord is natuurlijk: om zelf droog te blijven! Maar dat is niet de enige reden. Door uw cabrio regelmatig te impregneren verlengt u ook de levensduur van uw cabrio. Als uw cabrio goed geïmpregneerd is, is deze namelijk niet alleen vocht- maar ook vuilafstotend. Het doek blijft dus langer schoon. Op een schoon doek ontstaat ook minder schimmel en aanslag. Schimmel kan op den duur de stof aantasten. En daarom beschermt u, door regelmatig impregneren, niet alleen uzelf maar ook de cabrio!

 
 

Wanneer moet ik mijn cabrio impregneren?

Wij raden aan een cabrio jaarlijks te impregneren. Het duurt namelijk ongeveer een jaar voordat de impregneer laag begint te slijten. Een ander goed moment om uw doek te impregneren is na het reinigen van een cabriodak. Reinigingsmiddelen tasten meestal de coating aan. Dit kunt u herstellen door een nieuwe beschermende laag aan te brengen.Voorkomen is beter dan genezen

Er zijn ook een aantal dingen die u kunt doen om een vroegtijdige impregneerbeurt te voorkomen:


Regelmatig reinigen
Reinig een licht vervuilde cabrio direct. Hier kunt u handwarm water en een zachte, maar stevige borstel voor gebruiken. Na een wasbeurt met alleen water en een borstel hoeft u het doek niet opnieuw te impregneren.
Ga niet door de wasstraat
Het klinkt ideaal, maar wasstraten zijn funest voor cabriodaken. De middelen en borstels die in een wasstraat gebruikt worden zijn niet geschikt voor cabrio's. Zelfs de speciale cabrio wasstraten kunnen schade aanbrengen aan de coating, waardoor de cabrio opnieuw geïmpregneerd moet worden.
Niet onder een boom parkeren
Het klinkt misschien vanzelfsprekend. Toch zien we nog vaak cabrio's die onder een boom geparkeerd hebben gestaan. Het resultaat is dan een dikke laag viezigheid, zowel uit de boom als van de vogeltjes. Er zit dan niks anders op dan een flinke reinigingsbeurt. Daarna heeft uw cabriodoek een nieuwe coating nodig.Hoe dan wel?

Soms is het dan toch echt zover en is het tijd om uw cabrio te impregneren. Met deze simpele stappen is het zo gebeurd!


  1. Zorg dat de cabriokap schoon en droog is. Eventueel eerst reinigen. Zie: Gebruiksaanwijzing Cabriodak Reinigen.
  2. Spuit Sprayhood & Tent Protector gelijkmatig en in ruime mate met een plantenspuit op de cabrio. Het cabriodoek moet helemaal verzadigd zijn.  
  3. Spuit ook de binnenkant van het dak in, om ook deze zijde van het doek te beschermen tegen aanslag en schimmel.
  4. Laat de cabrio nu drogen. Eventueel de behandeling herhalen.

 
 

Op zoek naar impregneermiddelen voor uw cabrio? Bekijk ons assortiment.Vraag direct de GRATIS HANDLEIDING met 3 STAPPENPLAN aan!

In onze gratis handleiding vindt u nog meer professionele informatie over het reinigen en impregneren van uw cabriodak.

Nu aanvragen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Benodigde velden
* Benodigde velden