Menu
0
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Groene aanslag van buiskap verwijderen

Groene aanslag van buiskap verwijderen

U bent de trotse eigenaar van een boot. Wellicht heeft u zelf het bootdoek waar uw buiskap van is gemaakt met veel zorg uitgezocht. Of misschien zat het doek er al op. Hoe dan ook, de staat van de buiskap is erg bepalend voor de uitstraling van de boot.

Groene aanslag op het doek is dan ook iets waar niemand op zit te wachten. Laten we daarom snel bespreken waar u op kunt letten als u groene aanslag van een buiskap wilt verwijderen.


Wat is de groene aanslag op uw buiskap?

  • Met groene aanslag bedoelen we vaak de aanslag die veroorzaakt wordt door mossen en algen. Die groene aanslag groeit vaak op plaatsen die schaduwrijk zijn en dus vaak ook langer vochtig blijven
  • De mossen en algen zijn over het algemeen groen van kleur. Vandaar de term 'groene aanslag'.

Verwijder groene aanslag op de buiskap zo snel mogelijk!

  • Groene aanslag ontstaat dus over het algemeen op plaatsen waar minder zonlicht komt en het doek langer vochtig blijft. Dat is ook de reden dat die groene aanslag vooral ontstaat en groeit in de herfst, winter en het voorjaar. 
  • De groene aanslag zal zich in die maanden steeds dieper en vaster hechten aan het doek van uw bootkap. 
  • De groene aanslag houdt het vocht langer vast op uw bootkap, waardoor het probleem alleen maar toeneemt. Verwijder groene aanslag daarom zo snel mogelijk. 
  • Voor het verwijderen van groene aanslag kunt u het stappenplan uit onze handleiding volgen. Bekijk handleiding.

Heeft uw buiskap een goede impregneer laag?

Zorg dat uw bootkap altijd een goede bescherming heeft. Door het doek een aantal keren per jaar even te impregneren, zal vervuiling (schimmels, groene aanslag, spinnenpoep, weerplekken, etc) minder kans krijgen zich vast te hechten aan het doek. Als de impregnering altijd in een goede conditie is, heeft u alleen water nodig om het doek schoon te houden.


Gebruik geen groene zeep!

De laatste belangrijke tip die wij u geven: gebruik nooit groene zeep bij het verwijderen van groene aanslag van uw bootkap! Wilt u weten niet waarom niet? Hier hebben we speciaal een apart blogaan gewijd, waarin u precies kunt lezen waarom we dit afraden.

 

Op zoek naar producten waarmee u zelf eenvoudig uw buiskap kunt reinigen? Bekijk hier ons assortiment.Vraag direct de GRATIS HANDLEIDING met 3 STAPPENPLAN aan!

Ontvang onze gratis handleiding met eenvoudig 3 stappenplan. Voor het reinigen en impregneren van uw bootkap.

Nu aanvragen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Benodigde velden
* Benodigde velden