Menu
0
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Bootkussens reinigen in 4 stappen

  • Geplaatst op
  • Door Pieter Visser
  • 0
Bootkussens reinigen in 4 stappen

Als u op uw bootkussens geknoeid heeft kunt u dit natuurlijk makkelijk afnemen met een nat doekje. Voor vervuiling die zich wat minder makkelijk laat verwijderen gebruikt u een ruwe spons. Maar op bootkussens die lang buiten liggen kan aanslag en schimmel ontstaan.

Aan een natte spons heeft u dan niet genoeg. Maar geen nood! Ook aanslag en schimmel zijn makkelijk van uw bootkussens te verwijderen.


Bootkussens reinigen: aan de slag!

Speciaal voor het reinigen van doek is er Ultramar Sprayhood & Tent Shampoo. Volg deze simpele stappen voor een professioneel resultaat.


1. Afborstelen
Borstel de bootkussens af met een zachte, stevige borstel en handwarm water. Let erop dat u niet te hard borstelt. Deze stap is alleen bedoeld om het ergste vuil te verwijderen. Als u teveel kracht zet, beschadigt u wellicht het doek.
2. Spuit Ultramar Sprayhood & Tent Shampoo op het doek
Doordat het doek al nat is, kunt u het goed opschuimen en het vuil los borstelen.
3. Laat circa 15 minuten inwerken.
Het vuil dat nog niet losgekomen is door stap 1 en 2 wordt in deze 15 minuten losgeweekt door de shampoo.
4. Verwijder alle shampoo en vuil
Gebruik hiervoor weer handwarm water en een zachte, stevige borstel. Doordat de shampoo zijn werk heeft gedaan hoeft u niet hard te borstelen. Gebruik veel water zodat u alle shampoo goed van het doek spoelt.Hoe reinig ik zwaar vervuilde bootkussens?

Soms zijn bootkussen zwaar vervuild en de vlekken zo diep ingedrongen dat ze nog net even wat extra’s nodig hebben. Speciaal hiervoor hebben wij Ultramar Power Cleaner ontwikkeld.


Stap 1: Aanbrengen en inwrijven 
Breng Ultramar Power cleaner aan op het doek met de spray of een plantenspuit. Wrijf het product in met een zachte borstel. 
Stap 2: Laten inwerken
Laat Power Cleaner ongeveer 1 uur inwerken. Ziet u geen verandering? Spuit extra Ultramar Power Cleaner, borstel en laat wederom inwerken. Herhaal deze stappen tot de vlekken verdwenen zijn. Dit kan soms enkele uren duren. Hierna goed spoelen.
Stap 3: Laten drogen
Laat het doek goed drogen. 
Stap 4: Impregneren 
Als het doek goed gedroogd is kunt u een impregneermiddel gebruiken om het weer waterafstotend te maken.Na het reinigen van uw bootkussens

Het reinigen van vervuilde bootkussens is een goede eerste stap in het onderhoud van uw kussens. Voor een goede bescherming tegen vocht en vuil impregneert u de kussens met Ultramar Sprayhood & Tent Protector. Hierna heeft u alleen water en een borstel nodig om uw bootkussens te reinigen. Op deze manier stelt u de volgende grote schoonmaakbeurt lekker lang uit!

 

Op zoek naar reinigings- en impregneermiddelen voor uw bootkussens? Bekijk ons assortiment.Vraag direct de GRATIS HANDLEIDING met eenvoudig stappenplan aan!

In onze gratis handleiding vindt u een duidelijk stappenplan voor het reinigen en impregneren van een bootkap. Dit stappenplan kunt u ook gebruiken voor bootkussens.

Nu aanvragen(foto: Interboat)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Benodigde velden
* Benodigde velden