Menu
0
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Bootkap reinigen met groene zeep? Niet doen!

 • Geplaatst op
 • Door Pieter Visser
 • Geplaatst in bootkap
 • 5
Bootkap reinigen met groene zeep? Niet doen!

Lees hier waarom u uw bootkap nooit met groene zeep moet reinigen!

Reinig uw bootkap gewoon met groene zeep, dat is tenminste veilig; zegt de zeilmaker

Dit is een tip uit de tijd van grootmoeder. Grootmoeders hebben het vaak bij het rechte eind, maar nu echter niet.

Groene zeep is inderdaad veilig als het gaat om bijvoorbeeld verkleuring. Het doek zal zeker niet verkleuren. Het zal ook niet beschadigen en soms blijft de bootkap ook prima waterdicht.


Maar wilt u echt weer snel groene aanslag, weervlekken en schimmel in het doek?

Groene zeep heeft namelijk een groot nadeel. Het laat een soort vettig laagje achter. Hoe goed u de bootkap ook spoelt, er is een grote kans dat er resten achterblijven. U voelt dat ook aan uw handen. Gebruik groene zeep en spoel daarna uw handen. Ze blijven vettig aanvoelen.


Een vettig laagje, dat is nu net wat u niet moet hebben op uw bootkap. Juist die achtergebleven resten groene zeep zijn perfect voor schimmels, algen en vuil om zich aan te hechten.

Hierdoor ziet men vaak, dat het bootdoek dat is schoongemaakt met groene zeep, veel sneller gaat schimmelen. Er zal veel sneller groene aanslag op het doek ontstaan. Er zullen veel sneller weerplekken in het doek van de bootkap komen.

Ook zal dat vettig laagje ervoor zorgen, dat de bootkap veel moeilijker waterdicht te maken is. Het impregneermiddel botst namelijk met achtergebleven zeepresten.

 


Hoe moet u de bootkap dan reinigen?

Onderhoud aan uw bootkap gaat altijd in enkele stappen:

 1. Reinig uw boottent regelmatig met water en een zachte borstel. Als u namelijk zorgt voor een optimale impregnering is water over het algemeen voldoende. 
 2. Is gewoon handwarm water niet meer voldoende? Gebruik dan een speciaal ontwikkelde veilige tentdoekreiniger, zoals Sprayhood & Tent Shampoo.
 3. Blijft er dan toch nog wat vervuiling zichtbaar, dan kunt u die vervuiling behandelen met een speciaal reinigingsmiddel, zoals Power Cleaner.
 4. Uiteindelijk is beschermen het allerbelangrijkst. Zorg dus altijd voor een goede impregnering/coating.

 


Maar wat is dan een goede tentdoekreiniger voor algemeen onderhoud?

Wat ons betreft zijn er 3 belangrijke eigenschappen waaraan zo een product moet voldoen. 

1: Het moet niet botsen met het impregneermiddel
Veel tentdoekreinigers die verkocht worden zijn gewoon standaard reinigingsmiddelen. Op de markt gebracht door groothandels. Als er resten van zo'n reinigingsmiddel achterblijven in het doek, zal dat botsen met het impregneermiddel dat men later aan moet brengen. Wij hebben onze Sprayhood & Tent Shampoo zo gemaakt, dat als er resten achterblijven in het tentdoek, deze resten niet botsen met het impregneermiddel Sprayhood & Tent Protector.


2: Het moet goed schuimen
Er zijn tentdoekreinigers op de markt die bijna niet schuimen. Daardoor denkt u dat het dus niet meer in het bootdoek zit. Wij hebben er voor gezorgd dat Sprayhood & Tent Shampoo extra schuimt. Zolang men schuim ziet, zal men blijven spoelen. Zo is straks de kans op problemen bij het impregneren kleiner.


3: Het moet geschikt zijn voor ieder doeksoort.
Sommige tentdoekreinigers werken prima op een bepaald type tentdoek. Maar voor het andere doek is het weer veel te sterk en krijgt dat doek echt ''op zijn donder''. Met Sprayhood & Tent Shampoo kan men iedere bootkap veilig reinigen. Voor zware vervuiling en diep ingedrongen vlekken is er dan altijd nog de Power Cleaner.

 


Beschermen, impregneren, coaten…nog belangrijker dan reinigen!

Na het reinigen zult u het doek weer moeten beschermen. Niet alleen om te zorgen dat het goed waterdicht blijft, maar vooral om te zorgen dat het minder snel vuil wordt.

Liever draaien wij het om! Zorg dat het doek van uw bootkap altijd goed beschermd is met een sterk impregneermiddel of sterke coating. Dan is de kans op vervuiling, schimmels en algen ook een heel stuk kleiner. Voorkomen is beter dan genezen!
Vraag direct de GRATIS HANDLEIDING met 3 STAPPENPLAN aan!

Ontvang onze gratis handleiding met eenvoudig stappenplan. Voor het reinigen en impregneren van uw bootkap.

Nu aanvragen

 


Wie ben ik?

Mijn naam is Pieter Visser. Als eigenaar van Ultramar (www.ultramar.nl) zal ik regelmatig onderwerpen, nieuws, producten en tips behandelen die te maken hebben met uw zeilen, bootkap, tent, cabriodak of zonnescherm. Heeft u tips, leuke nieuwtjes of suggesties? Mail me gerust: info@ultramar.nl

 


Ultramar volgen?

Volg dit blog en deel het met uw vrienden. Misschien hebben zij er iets aan!
Facebook: Like deze blog met onderstaande Facebook button. Of ga hier naar onze Facebookpagina.

Reacties

 1. Pieter Visser Pieter Visser

  Beste Nelly,

  Als u ons stappenplan volgt en de producten goed de tijd geeft om in te werken dan krijgt u zelfs een erg vuile tent schoon. U kunt altijd even een paar foto's naar ons mailen naar support@ultramar.nl. Dan kunnen we u misschien nog een advies geven.

  Als u een nieuwe tent zou kopen, dan is het inderdaad zeer aan te bevelen om hem direct al te gaan beschermen. U kunt hem dan bijhouden met water.

  Ik neem aan dat u de groene zeep met schoon water van de ramen heeft gehaald. Als het namelijk door de regen van het raam zou spoelen, dan komt het over het tentdoek.

  Als u nog vragen heeft, mail dan even naar support@ultramar.nl.

  Vriendelijke groet,
  Pieter Visser

 2. Nelly Nelly

  vraag aan Pieter Visser. Heb een seizoen tent van de Vrijbuiter. Geen full PVC. Ik sta met de caravan in het bos.
  Ieder jaar wordt de tent met water schoongemaakt gedoogd en opgeruimd. dit jaar is hij echt ontzettend groen. De tent is al zeker 5 jaar oud. Wat is nu wijsheid? Krijg ik hem nog schoon en weer geimpregneerd met jouw producten? Of kan ik beter een nieuwe voortent kopen en dan preventief jouw producten gaan gebruiken? Had helaas net mijn ramen ten einde raad met groene zeep schoongemaakt. Dat regent er deze week nog wel weer af!

 3. Jack Hermans Jack Hermans

  Goed om te weten
  Kan er in het voorjaar goed tegenaan, kap is tamelijk groen geworden aan de schaduwkant.

 4. Piet Glas Piet Glas

  Heb ca.8 jr. geleden groene zeep gebruikt,daarna uitsluitend Ultramar . Heeft de groene zeep nu nog invloed op m'n boottent?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Benodigde velden
* Benodigde velden