Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, kunt u hier inloggen.
Account aanmaken
Maak het u gemakkelijk! Door een account aan te maken kunt u iedere keer snel bestellen en eerdere bestellingen bekijken.
14 Jan 2018

Tent reinigen met groene zeep? Niet doen!

U hoort het steeds weer. "Gewoon uw tent reinigen met groene zeep, dat kan geen kwaad!" In eerste instantie lijkt dit een heel goed idee. Groene zeep reinigt in veel gevallen inderdaad goed. En het is ook veilig. Het tentdoek zal echt niet verkleuren.

Maar het heeft een groot nadeel als u het gebruikt op tentdoek, bootdoek of bijvoorbeeld bij het reinigen van uw zonnescherm of cabrioletdak. Na het reinigen van ongeveer 25.000 tenten weet ik als geen ander wat u wel en niet moet doen bij het reinigen van uw tent. Ik leg u dat graag uit. 

 

"Eenvoudig 3-stappenplan"

Graag weer een Schone en Waterdichte Voortent zonder Schimmel, Groene Aanslag en Regenstrepen?

nu aanvragen

 

Wat is groene zeep?

De naam is eigenlijk een beetje verwarrend. Groene zeep is niet echt groen, maar eerder een beetje geel-bruin. Groene zeep is er in vaste en vloeibare vorm. Beide vormen werken goed als er bij het schoonmaken ontvet moet worden. Deze zeep bestaat uit plantaardige oliën. Dit is ook direct de reden waarom het niet geschikt is voor het reinigen van tentdoek!

 

Een perfecte voedingsbodem

Groene zeep laat een vettig laagje achter op het doek.

Dit kunt u goed voelen aan uw handen. Uw handen blijven vettig aanvoelen, nadat u groene zeep hebt gebruikt. Zelfs na lang naspoelen  met warm water! De plantaardige oliën in dat vettige laagje zijn een perfecte voedingsbodem voor algen, schimmels en mossen. Schimmels, algen en mossen zullen dus weer sneller groeien op het tentdoek.

Nog een nadeel van dat vettige laagje... Vuil hecht sneller op dat laagje. Met andere woorden: uw tent is in eerste instantie misschien wel schoon, maar het doek zal ook weer sneller vuil worden!

 

Het tentdoek is lastig te impregneren

Het vettige laagje is niet alleen een voedingsbodem voor algen en mossen. Het maakt ook dat het doek lastig te impregneren is. En juist impregneren is zo ontzetten belangrijk! Door het laagje zal het impregneermiddel niet goed aan het tentdoek hechten. Dit betekent dat uw doek niet goed beschermd is, dit verkort de levensduur van het doek aanzienlijk.

Bekijk hier professionele tent impregneermiddelen

 

Hoe kan ik mijn tent dan schoonmaken?

Eigenlijk is het heel simpel. Zelfs een hele vuile tent, met veel schimmels en groene aanslag is prima te reinigen. Zolang u maar in een aantal duidelijke stappen werkt. Die stappen heb ik verwerkt in het Ultramar Stappenplan.

In het volgende artikel leest u meer over het reinigen van een (voor)tent en ziet u het STAPPENPLAN. 

Klik op de volgende link om naar het artikel te gaan. Hoe kan ik mijn voortent schoonmaken? [STAPPENPLAN]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter