Terug

De komende weken krijgt Ultramar een nieuwe look. Ieder product krijgt zijn eigen herkenbare kleur. Binnenkort ook nieuwe producten!

 • Achteraf Betalen
 • 96% beveelt ons aan
 • Gratis verzending vanaf 50 euro (in Nederland en België)

Tent reinigen met groene zeep? Niet doen!

Tent reinigen met groene zeep? Niet doen!

Reinig uw tent nooit met groene zeep! Dit doet meer kwaad dan goed. Lees hier hoe het wel moet.

U hoort het steeds weer. "Gewoon uw tent reinigen met groene zeep, dat kan geen kwaad!" In eerste instantie lijkt dit een heel goed idee. Groene zeep reinigt in veel gevallen inderdaad goed. En het is ook veilig. Het tentdoek zal echt niet verkleuren.

Maar het heeft een groot nadeel als u het gebruikt op tentdoek, bootdoek of bijvoorbeeld bij het reinigen van uw zonnescherm of cabrioletdak. Na het reinigen van ongeveer 25.000 tenten weet ik als geen ander wat u wel en niet moet doen bij het reinigen van uw tent. Ik leg u dat graag uit. 

 

"Eenvoudig 3-stappenplan"

Graag weer een Schone en Waterdichte Voortent zonder Vuil en Regenstrepen?

nu aanvragen

 

Wat is groene zeep?

De naam is eigenlijk een beetje verwarrend. Groene zeep is niet echt groen, maar eerder een beetje geel-bruin. Groene zeep is er in vaste en vloeibare vorm. Beide vormen werken goed als er bij het schoonmaken ontvet moet worden. Deze zeep bestaat uit plantaardige oliën. Dit is ook direct de reden waarom het niet geschikt is voor het reinigen van tentdoek!

 

 

Een perfecte voedingsbodem

Groene zeep laat een vettig laagje achter op het doek.

Dit kunt u goed voelen aan uw handen. Uw handen blijven vettig aanvoelen, nadat u groene zeep hebt gebruikt. Zelfs na lang naspoelen  met warm water! De plantaardige oliën in dat vettige laagje zijn een perfecte voedingsbodem voor algen, schimmels en mossen. Schimmels, algen en mossen zullen dus weer sneller groeien op het tentdoek.

Nog een nadeel van dat vettige laagje... Vuil hecht sneller op dat laagje. Met andere woorden: uw tent is in eerste instantie misschien wel schoon, maar het doek zal ook weer sneller vuil worden!

 

Het tentdoek is lastig te impregneren

Het vettige laagje is niet alleen een voedingsbodem voor algen en mossen. Het maakt ook dat het doek lastig te impregneren is. En juist impregneren is zo ontzetten belangrijk! Door het laagje zal het impregneermiddel niet goed aan het tentdoek hechten. Dit betekent dat uw doek niet goed beschermd is, dit verkort de levensduur van het doek aanzienlijk.

Bekijk hier professionele tent impregneermiddelen

 

Reacties

 • Placeholder

  Pieter Visser

  Sunday 14 / 01 / 2018 @ 16:22

  Beste Dick,

  Zelfs TenCate Outdoor Fabrics zegt dat je geen groene zeep moet gebruiken om een tent te reinigen. Zij verkopen geen Ultramar producten, maar maken wel uw tentdoek:-)

  10 tips gecoat doek (All Season Touring, All Season Residential)

  1. Het doek wordt in de fabriek voorzien van een schimmelwerende, vuil- en vochtafstotende behandeling. Externe oorzaken kunnen echter toch tot schimmel leiden, zoals vervuiling, kookvocht en sporen. Goed ventileren en droog opbergen zijn essentieel voor het voorkomen hiervan.
  2. Regelmatig voorzichtig schoonmaken met lauw water en doek of zachte borstel.
  3. Gebruik nooit zeephoudende middelen om de tent schoon te maken (ook geen groene zeep).
  4. Geen water(zakken) op de tent laten.
  5. Voorkom schuurplekken.
  6. Geen natte was over de tent of scheerlijn hangen.
  7. Het doek nooit met vette handen aanraken.
  8. Ventileer de tent altijd.
  9. Kook bij voorkeur buiten de tent.
  10. Pak de tent droog en schoon in.

 • Placeholder

  D

  Sunday 14 / 01 / 2018 @ 18:53

  Dit is puur verkopers praat om je eigen spul te verkopen wij doen het al jaren en het gaat gewoon super . Dus gewoon verkopers praatje. Sorry

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Benodigde velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Ultramar Products 8,8 / 10 - 1794 Reviews @ Feedback Company
Ultramar maakt gebruik van cookies om u nog beter van dienst te zijn. Door verder te gaan gaat u hiermee akkoord. Dit bericht verbergen Meer over cookies »