Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, kunt u hier inloggen.
Account aanmaken
Maak het u gemakkelijk! Door een account aan te maken kunt u iedere keer snel bestellen en eerdere bestellingen bekijken.
14 Dec 2017

Skikleding waterdicht maken? – tips & gebruiksaanwijzing

 

Skikleding waterdicht maken

Skikleding is vaak door de fabrikant al voorzien van een waterafstotende laag. Wilt u uw kleding nog beter beschermen tegen vocht? Dan is het aan te raden uw wintersportkleding extra te behandelen met producten. Zelfs goed geïmpregneerde kleding voelt na een tijdje vaak weer klam aan. Door de kleding opnieuw te behandelen, voelt deze weer comfortabel aan en kan het nog jaren mee.

 

Hoe werkt het?

Veel wintersportkleding bevat een GORE-TEX Membraan. Dit laagje zorgt ervoor dat er geen waterdruppels doorgelaten worden, omdat deze te groot zijn om door het membraan te kunnen. Voor waterdamp is het membraan fijn genoeg. Zo wordt water dus tegengehouden, maar kan zweet wel uw kleding verlaten. Het resultaat is waterdichte en ademende kleding.

 

Hoe houd ik mijn skikleding waterdicht?

Als uw skikleding klam aan begint te voelen, kan dat twee oorzaken hebben.

  1. De waterafstotende laag is nog intact, maar het membraam is verstopt met vuil. Daarom is het belangrijk dat u uw skikleding goed wast. Lees in het blog 'Skikleding wassen' wat hierbij de do's and don'ts zijn.
  2. Een andere oorzaak is een versleten waterafstotende laag. Dit herkent u doordat de stof waterdruppels doorlaat. Na een tijdje tast dit de stof aan, waardoor er vlekken kunnen ontstaan. Daarom is het verstandig om uw wintersportkleding regelmatig opnieuw te behandelen met producten.  

 

Tips om skikleding waterdicht te maken

Wilt u graag zelf een beschermende laag aanbrengen op uw skikleding? Dat is heel simpel met Ultramar Outdoor Gear Protector. Deze waterafstotende spray is speciaal ontwikkeld voor outdoorkleding. Door deze spray op uw skikleding te spuiten, brengt u een nieuwe beschermende laag aan. Op deze manier voelt uw wintersportkleding gegarandeerd weer prettig aan en kunt u zorgeloos genieten van uw wintersportvakantie.


Het resultaat?

  • Geen last meer van klamme of natte skikleding
  • Verlengde levensduur van skikleding
  • Vlekken dringen niet door in de stof
  • Waterdichte skikleding is ook winddicht 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter