Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, kunt u hier inloggen.
Account aanmaken
Maak het u gemakkelijk! Door een account aan te maken kunt u iedere keer snel bestellen en eerdere bestellingen bekijken.
14 Jan 2018

Skikleding wassen – belangrijke tips

Skikleding is vaak duur en daarom wilt u graag dat het jarenlang meegaat. Met de juiste behandeling is dat ook goed mogelijk. Zeker na een wintersportvakantie kan skikleding wel een goede wasbeurt gebruiken. Bij het wassen zijn er een aantal belangrijke dingen. Onderstaande do's and don'ts vertellen precies wat u kunt doen om uw skikleding schoon te krijgen.

Lees straks ook onze belangrijke tips over het waterdicht maken van uw skikleding: Skikleding waterdicht maken

 

Don'ts

Wat moet u vooral niet doen bij het wassen van uw skikleding.


Wasverzachters, vlekverwijderaars of bleekmiddel gebruiken

Het gebruik van deze middelen tast het materiaal aan, waardoor uw kleding niet meer waterafstotend is.


Het waslabel negeren

Niet alle skikleding is van hetzelfde materiaal gemaakt. De beste wasmethode kan daarom per kledingstuk verschillen. Het label geeft specifieke informatie over hoe u uw skikleding het beste kunt wassen. Houd u daarom altijd aan deze voorschriften.


Apart wassen

Dit mag wel, maar hoeft niet. U kunt uw wintersportkleding samen met andere kleding wassen. Het is uiteraard wel verstandig om op kleur te sorteren.


Naar de wasserette brengen

Wasserettes gebruiken vaak heftige middelen voor het wassen van wintersportkleding. Het zou zonde zijn als uw skipak daardoor niet meer geschikt is voor een volgend seizoen. Daarbij is het heel simpel om uw kleding thuis te reinigen. Hoe u dat doet, leest u hieronder.

 

Do's

Met onderstaande tips bent u verzekerd van frisse wintersportkleding, die goed beschermt en lang meegaat.


Mild wassen

Stel uw wasmachine in op een mild wasprogramma. Bij deze programma's is de snelheid van het centrifugeren laag, waardoor de belasting voor uw kleding minimaal is.


30 graden

De voorschriften op het waslabel vertellen u precies op hoeveel graden uw skikleding gewassen mag worden. Staat hier geen informatie op, dan kunt u ervan uit gaan dat uw kleding op 30 graden gewassen kan worden.


Normaal wasmiddel 

Tenzij anders aangegeven op het waslabel kunt u uw skikleding met een normaal wasmiddel wassen.


Goed spoelen

Om alle zeepresten en vuil goed uit uw wintersportkleding te krijgen is het aan te raden een tweede spoelcyclus te gebruiken. Hierdoor werkt de waterafstotende laag nog beter. Eventueel kunt u uw kleding na het wassen onder de douche nogmaals uitspoelen.


Drogen en reactiveren

Ook het gebruik van de droger is heel geschikt voor skikleding. De meeste drogers stoppen als de kleding een bepaalde droogtegraad heeft. Door warmte wordt de waterafstotende werking van de stof gereactiveerd, daarom is het raadzaam om de kleding nog twintig minuten extra te drogen. Doe dit bij voorkeur op een lage temperatuur. Als u uw kleding buiten de droger heeft gedroogd, dan is het alsnog verstandig uw kleding twintig minuten in de droger te doen, voor het reactiveren van de geïmpregneerde laag.


Tip: geen droger?

Als u geen droger heeft, kunt u uw skikleding bijvoorbeeld aan een kledingrek drogen. Om de werking van de waterafstotende laag op de stof te reactiveren, strijkt u na het drogen de kleding met een handdoek tussen de kleding en het strijkijzer. Gebruik hierbij geen stoom. Het is belangrijk dat de stof goed droog is.


Bescherm uw skikleding

Er bestaan veel producten om uw skikleding te beschermen. Goede maar ook veel slechte producten. Outdoor Gear Protector hebben we bij Ultramar ontwikkeld voor het professioneel beschermen van Gore-Tex tegen water, vuil, etc. Meer over Outdoor Gear Protector kunt u hier vinden.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter