Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, kunt u hier inloggen.
Account aanmaken
Maak het u gemakkelijk! Door een account aan te maken kunt u iedere keer snel bestellen en eerdere bestellingen bekijken.
14 Dec 2017

Help! Er zit schimmel op mijn tentdoek!

Schimmel op uw tent ziet er vies uit. Maar dat niet alleen, het is ook slecht voor uw gezondheid. Ook voor uw tent is schimmel schadelijk, doordat de beschermende coating wordt aangetast. Het zou zonde zijn als uw gezondheid of tent beschadigd raken door schimmel op uw tentdoek. Daarom vertellen wij u graag hoe u schimmel van uw tentdoek kunt verwijderen.

 

Hoe ontstaat schimmel?

Eerst even iets over het ontstaan van schimmel. Want: er zit schimmel op uw tentdoek, maar hoe is dat daar eigenlijk gekomen? 

Schimmels groeien vaak in een vochtige donkere omgeving. Meestal groeit schimmel in eerste instantie op het vuil en bacteriën die op het tentdoek aanwezig zijn. Daarom is het belangrijk uw tentdoek goed schoon te houden. 

Tegenwoordig mogen tentdoekfabrikanten geen zware metalen en biociden gebruiken om het tentdoek te beschermen tegen schimmels. Daardoor is het tentdoek erg kwetsbaar geworden en is de kans op het ontstaan van schimmels en weervlekken groter dan vroeger.

 

"Eenvoudig 3-stappenplan"

Graag weer een Schone en Waterdichte Voortent zonder Schimmel, Groene Aanslag en Regenstrepen?

nu aanvragen

 

Reinig schimmel op een tentdoek altijd in stappen

Schimmel van tentdoek verwijderen doet u altijd in een aantal stappen. Voor een duidelijke handleiding bekijkt u onze gebruiksaanwijzingen. Deze werkwijze gebruiken wij als professionele tentreinigers sinds 1998 om schimmel uit tentdoek te verwijderen. Naar gebruiksaanwijzing.

 

Vergeet de buizen, tentzak en bakkist niet!

Schimmel op tentdoek verspreidt zich erg gemakkelijk bij contact of door de lucht. Daarom raden wij aan na het reinigen van de tent ook de buizen, tentzak en bakkist goed schoon te maken zodat er nergens meer schimmel te vinden is. Anders loopt u het risico dat de schimmel zich snel weer verspreidt.

 

Preventie: impregneren

Tentdoek is erg kwetsbaar. Met name katoen. Het katoen wordt bij wijze van spreken gewoon opgevreten. Dat is wederom een goede reden waarom wij juist adviseren om tentdoek preventief te impregneren en te beschermen. Voorkomen altijd nog beter dan genezen!

 

Voorkomen: tent regelmatig reinigen

Als de extra impregnering (bescherming) altijd in een goede conditie is, heeft u eigenlijk alleen water nodig om het tentdoek schoon te houden. Met de volgende producten kunt u de tent impregneren, klik hier.

 

Lees verder mijn blog: Uw tent minder vaak reinigen? 5 tips.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter