Terug

 • Achteraf Betalen
 • 96% beveelt ons aan
 • Gratis verzending vanaf 50 euro

Groene aanslag verwijderen van buiskap

Groene aanslag verwijderen van buiskap

Gebruik geen groene zeep om groene aanslag te verwijderen, maar volg ons eenvoudige stappenplan.

Groene aanslag verwijderen van een buiskap...hoe doe ik dat nou? Die vraag krijgen we heel vaak bij Ultramar.

U bent de trotse eigenaar van een boot. Wellicht heeft u zelf het bootdoek waar uw buiskap van is gemaakt met veel zorg uitgezocht. Of misschien zat het doek er al op. Hoe dan ook, de staat van de buiskap is erg bepalend voor de uitstraling van de boot.

Groene aanslag op het doek is dan ook iets waar niemand op zit te wachten. Laten we daarom snel bespreken waar u op kunt letten als u groene aanslag van een buiskap wilt verwijderen.

 

Wat is de groene aanslag?

Met groene aanslag bedoelen we vaak de aanslag die veroorzaakt wordt door mossen en algen. Groene aanslag groeit vaak op plaatsen die schaduwrijk zijn en dus vaak ook langer vochtig blijven. De mossen en algen zijn over het algemeen groen van kleur. Vandaar de term 'groene aanslag'.

 

Groene aanslag buiskap
Groene aanslag buiskap

 

Tip 1: Verwijder groene aanslag op de buiskap zo snel mogelijk!

Groene aanslag ontstaat dus over het algemeen op plaatsen waar minder zonlicht komt en het doek langer vochtig blijft. Dat is ook de reden dat die groene aanslag vooral ontstaat en groeit in de herfst, winter en het voorjaar. De groene aanslag zal zich in die maanden steeds dieper en vaster hechten aan het doek van uw bootkap. De groene aanslag houdt het vocht langer vast op uw bootkap, waardoor het probleem alleen maar toeneemt. Verwijder groene aanslag daarom zo snel mogelijk. Hoe u dat doet leest u verderop in dit artikel.

 

Tip 2: Zorg voor een goede impregneerlaag

Zorg dat uw bootkap altijd een goede bescherming heeft. Door het doek een aantal keren per jaar even te impregneren, zal vervuiling (schimmels, groene aanslag, spinnenpoep, weerplekken, etc) minder kans krijgen zich vast te hechten aan het doek. Als de impregnering altijd in een goede conditie is, heeft u eigenlijk alleen water nodig om het doek schoon te houden.

 

Tip 3: Gebruik geen groene zeep!

De laatste belangrijke tip: gebruik nooit groene zeep bij het verwijderen van groene aanslag van uw bootkap! Wilt u weten niet waarom niet? Hier heb ik speciaal een apart artikel over geschreven. Bootkap reinigen met groene zeep? Niet Doen!

 

Eenvoudig 3-stappenplan

Maak uw Bootkap weer SCHOON en WATERDICHT! Met dit 3-stappenplan reinigen wij jaarlijks meer dan 2.000 bootkappen!

Nu aanvragen

 

Groene aanslag buiskap
Bootkap: voor en na reiniging

 

STAPPENPLAN - Groene aanslag verwijderen van uw buiskap  

 

Stap 1: Bootkap reinigen met Sprayhood & Tent Shampoo

 • Reinig de buiskap met handwarm water en een stevige zachte borstel. Al het vuil dat u op deze manier kunt verwijderen is meegenomen. Maak de buiskap nat met handwarm water en borstel al het vuil goed los.
 • Spuit de Sprayhood & Tent Shampoo met een spray of plantenspuit op het nog natte doek. Borstel het vuil goed los.
 • Laat de shampoo zijn werk doen en laat het ongeveer 20 minuten inwerken.
 • Na 20 minuten spoelt u de buiskap goed schoon met water, om al het vuil en de shampoo te verwijderen. Gebruik hiervoor een tuinslang en wederom de zachte borstel. Blijf net zolang spoelen en borstelen totdat het niet meer schuimt.
 • Laat het doek nu drogen. Op droog doek is goed te zien of er toch nog vuil, schimmel en groene aanslag in de buiskap zit.

 

Stap 2: Zware vervuiling verwijderen met Power Cleaner

Zit er nog wel vervuiling op het doek dan gaat u door naar de Power Cleaner. Waarom dan niet direct reinigen met Power Cleaner? Door de buiskap eerst te reinigen met shampoo is het meeste vuil al weg. De Power Cleaner hoeft nu alleen nog maar in te werken op al het vuil dat op geen enkele andere manier te verwijderen is.

 • Spuit de Power cleaner op uw buiskap. Gebruik wederom een spray of een plantenspuit. Wrijf het product in met een zachte borstel.
 • Power Cleaner heeft tijd nodig. Het heeft geen zin om hard te borstelen. Laat de Power Cleaner het werk doen. Laat Power Cleaner ongeveer 1 uur inwerken. Ziet u geen verandering? Spuit extra Power Cleaner, borstel en laat wederom inwerken. Herhaal deze stappen tot de vlekken verdwenen zijn. Dit kan soms enkele uren duren. Hierna goed spoelen.
 • Laat de buiskap nu goed drogen.

 

Stap 3: Bootkap impregneren met Sprayhood & Tent Protector

Als de buiskap goed droog is kunt u een impregneermiddel gebruiken om het doek weer te beschermen. Sla deze stap niet over! Impregneren is misschien wel het allerbelangrijkst bij het onderhoud van een buiskap. Juist door het doek goed te beschermen voorkomt u problemen met schimmels, vuil water, groene aanslag, etc.

 • Breng Sprayhood & Tent Protector in ruime mate en gelijkmatig aan. Ook aan de binnenkant van het dak gebruiken! Hierdoor heeft u aan de binnenkant een betere bescherming tegen schimmels en weerplekken.
 • Sprayhood & Tent Protector niet op ramen of lak etc. in laten drogen, maar gelijk met een vochtige doek verwijderen.
 • Laat het dak goed drogen. Evt. de behandeling herhalen.
 • Zitten er toch druppels impregneermiddel op de ramen? Gewoon afnemen met een beetje wasbenzine.
 • Daarna de ramen schoonpoetsen met Ultramar Sprayhood & Tent Shampoo.

 

Video

In deze video ziet u hoe wij een tent reinigen. Dit zijn dezelfde stappen als bij het reinigen van een bootkap.

 

Ultramar producten

Op zoek naar producten waarmee u zelf eenvoudig uw buiskap kunt reinigen? Bekijk hier ons assortiment.

 

"Eenvoudig 3-stappenplan"

Maak uw Bootkap weer SCHOON en WATERDICHT! Met dit 3-stappenplan reinigen wij jaarlijks meer dan 2000 bootkappen!

Nu aanvragen

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Ultramar Products 8,8 / 10 - 1794 Reviews @ Feedback Company
Ultramar maakt gebruik van cookies om u nog beter van dienst te zijn. Door verder te gaan gaat u hiermee akkoord. Dit bericht verbergen Meer over cookies »