Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, kunt u hier inloggen.
Account aanmaken
Maak het u gemakkelijk! Door een account aan te maken kunt u iedere keer snel bestellen en eerdere bestellingen bekijken.
04 Dec 2015

Groene aanslag verwijderen van buiskap

Groene aanslag verwijderen van buiskap...hoe doe ik dat nou? Die vraag krijgen we heel vaak bij Ultramar.

U bent de trotse eigenaar van een boot. Wellicht heeft u zelf het bootdoek waar uw buiskap van is gemaakt met veel zorg uitgezocht. Of misschien zat het doek er al op. Hoe dan ook, de staat van de buiskap is erg bepalend voor de uitstraling van de boot.

Groene aanslag op het doek is dan ook iets waar niemand op zit te wachten. Laten we daarom snel bespreken waar u op kunt letten als u groene aanslag van een buiskap wilt verwijderen.

 

Wat is de groene aanslag op uw buiskap?

 • Met groene aanslag bedoelen we vaak de aanslag die veroorzaakt wordt door mossen en algen. Die groene aanslag groeit vaak op plaatsen die schaduwrijk zijn en dus vaak ook langer vochtig blijven
 • De mossen en algen zijn over het algemeen groen van kleur. Vandaar de term 'groene aanslag'.

 

Groene aanslag buiskap

 

Verwijder groene aanslag op de buiskap zo snel mogelijk!

 • Groene aanslag ontstaat dus over het algemeen op plaatsen waar minder zonlicht komt en het doek langer vochtig blijft. Dat is ook de reden dat die groene aanslag vooral ontstaat en groeit in de herfst, winter en het voorjaar. 
 • De groene aanslag zal zich in die maanden steeds dieper en vaster hechten aan het doek van uw bootkap. 
 • De groene aanslag houdt het vocht langer vast op uw bootkap, waardoor het probleem alleen maar toeneemt. Verwijder groene aanslag daarom zo snel mogelijk. 
 • Hoe u dat doet leest u verderop in dit artikel.

 

Heeft uw buiskap een goede impregneerlaag?

Zorg dat uw bootkap altijd een goede bescherming heeft. Door het doek een aantal keren per jaar even te impregneren, zal vervuiling (schimmels, groene aanslag, spinnenpoep, weerplekken, etc) minder kans krijgen zich vast te hechten aan het doek. Als de impregnering altijd in een goede conditie is, heeft u eigenlijk alleen water nodig om het doek schoon te houden.

Wilt u graag eens een professioneel impregneermiddel testen? Profiteer dan van onderstaande mogelijkheid. Vraag het gratis impregneermiddel van Ultramar aan!

 

Gebruik geen groene zeep!

De laatste belangrijke tip: gebruik nooit groene zeep bij het verwijderen van groene aanslag van uw bootkap! Wilt u weten niet waarom niet? Hier heb ik speciaal een apart artikel over geschreven. Bootkap reinigen met groene zeep? Niet Doen!

 

Groene aanslag verwijderen van uw buiskap STAPPENPLAN

 • Stap 1: Reinig altijd eerst even met warm water
  Reinig de buiskap met handwarm water en een stevige zachte borstel. Al het vuil dat u op deze manier kunt verwijderen is meegenomen. Maak de buiskap nat met handwarm water en borstel al het vuil

 • Stap 2: Spuit Ultramar Sprayhood & Tent Shampoo op het doek
  Spuit de Sprayhood & Tent Shampoo met een spray of plantenspuit op het nog natte doek. Borstel het vuil goed los.

 • Stap 3: Laten de shampoo inwerken
  Laat de shampoo zijn werk doen en laat het ongeveer 20 minuten inwerken.

 • Stap 4: Goed naspoelen
  Na 20 minuten spoelt u de buiskap goed schoon met water, om al het vuil en de shampoo te verwijderen. Gebruik hiervoor ene tuinslang en wederom de zachte borstel. Blijf net zolang spoelen en borstelen totdat het niet meer schuimt.

 • Stap 5: Laten de buiskap nu drogen
  Laat het doek nu drogen. Op droog doek is goed te zien of er toch nog vuil, schimmel en groene aanslag in de buiskap zit.

 

"Eenvoudig 3-stappenplan"

Maak uw Bootkap weer SCHOON en WATERDICHT! Met dit 3-stappenplan reinigen wij jaarlijks meer dan 2000 bootkappen!

Nu aanvragen

 

Zit er nog wel vervuiling op het doek dan gaat u door naar de Power Cleaner. Waarom dan niet direct reinigen met Power Cleaner?

Door de buiskap eerst te reinigen met shampoo is het meeste vuil al weg. De Power Cleaner hoeft nu alleen nog maar in te werken op al het vuil dat op geen enkele andere manier te verwijderen is.

 • Stap 1: Power Cleaner aanbrengen en inwrijven
  Spuit de Power cleaner op uw buiskap. Gebruik wederom een spray of een plantenspuit. Wrijf het product in met een zachte borstel.

 • Stap 2: Laten lang inwerken
  Power Cleaner heeft tijd nodig. Het heeft geen zin om hard te borstelen. Laat de Power Cleaner het werk doen. Laat Power Cleaner ongeveer 1 uur inwerken.  Ziet u geen verandering? Spuit extra Power Cleaner, borstel en laat wederom inwerken. Herhaal deze stappen tot de vlekken verdwenen zijn. Dit kan soms enkele uren duren. Hierna goed spoelen.

 • Stap 3: Laten drogen
  Laat de buiskap nu goed drogen. 

 • Stap 4: Impregneren
  Als de buiskap goed droog is kunt u een impregneermiddel gebruiken om het doek weer te beschermen. Sla deze stap niet over! Impregneren is misschien wel het allerbelangrijkst bij het onderhoud van een buiskap. Juist door het doek goed te beschermen voorkomt u problemen met schimmels, vuil water, groene aanslag, etc.

 

Op zoek naar producten waarmee u zelf eenvoudig uw buiskap kunt reinigen? Bekijk hier ons assortiment.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter