Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, kunt u hier inloggen.
Account aanmaken
Maak het u gemakkelijk! Door een account aan te maken kunt u iedere keer snel bestellen en eerdere bestellingen bekijken.
25 Sep 2017

Groene aanslag op uw bootkap voorkomen? (5 tips)

Iedereen met een tent, bootkap of cabriodak kent het: groene aanslag. Een doorn in het oog, maar wat is het precies? In dit blog leggen we uit wat groene aanslag is en vooral: hoe u het kunt voorkomen!

 

Wat is groene aanslag?

Groene aanslag bestaat uit algen en mossen. Donkere vochtige plekken zijn ideaal voor het ontstaan van groene aanslag. En groene aanslag is op zijn beurt weer een perfecte ondergrond voor schimmel. Ontstaat er schimmel op het doek? Dan bent u nog verder van huis, want schimmel kan schade aanbrengen. Wees dit voor met deze 5 tips om groene aanslag te voorkomen!

 

groene aanslag algen tentdoek

 

1. Breng een goede impregneerlaag aan

Oma zei het altijd al: voorkomen is beter dan genezen. In dit geval gaat dat zeker op! Een goed geïmpregneerd doek beschermt niet alleen tegen water. Maar werkt ook vuilafstotend. Doordat doek met een goede beschermende laag niet lang nat blijft, maakt ook groene aanslag veel minder kans!

 

2. Hang uw doek uit

Hoe goed uw doek ook geïmpregneerd is, als uw doek opgevouwen is kan vocht niet ontsnappen. Hang uw doek dus uit voordat u het opbergt.

 

3. Laat licht bij uw doek komen

Algen en mossen houden van donkere plekken. Door licht bij het doek te laten zal er minder snel groene aanslag ontstaan.

Maak niet dezelfde fouten als 90% van de watersporters. Geef schimmels en groene aanslag geen kans en hou uw bootkap schoon en waterdicht.

 

4. Regelmatig schoonhouden

Licht vervuild doek kunt u makkelijk schoonhouden met handwarm water en een zachte, maar stevige borstel. Door vuil regelmatig te verwijderen zal groene aanslag zich minder snel aanhechten.

 

5. Laat groene zeep in de kast staan!

Het wordt vaak aangeraden om groene zeep te gebruiken voor het reinigen van doek. Wij raden dit absoluut af! Groene zeep verwijdert in eerste instantie gemakkelijk vuil en aanslag. Maar tegelijkertijd creëert u er ook een laag mee, die maakt dat de aanslag weer eerder terugkomt en de kans op schimmel vergroot. Wilt u weten waarom dit zo is? Lees dan ons blog over het gebruik van groene zeep.

 

Toch groene aanslag op uw doek?

Misschien bent u een keer vergeten te impregneren of heeft u uw doek niet goed schoongehouden. Dat kan gebeuren! Ook dan geen nood. Lees hier hoe u groene aanslag van uw tent, buiskap of cabriodak verwijdert. Bent u op zoek naar impregneermiddelen, bezoek dan onze online shop.

 

"Eenvoudig 3-stappenplan"

Maak uw Bootkap weer SCHOON en WATERDICHT! Met dit 3-stappenplan reinigen wij jaarlijks meer dan 2000 bootkappen!

Nu aanvragen

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter