Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, kunt u hier inloggen.
Account aanmaken
Maak het u gemakkelijk! Door een account aan te maken kunt u iedere keer snel bestellen en eerdere bestellingen bekijken.
05 Mar 2018

Bootkap laten reinigen is geen overbodige luxe

Nog even en het zomerseizoen staat weer voor de deur. Kijkt u er ook zo naar uit? Weer heerlijk met de boot het water op! Het is nu de tijd om te zorgen voor het noodzakelijke onderhoud. Tijdens het vaarseizoen wilt u daar tenslotte niet onnodig uw kostbare vaartijd aan spenderen.

Is het nu echt nodig om de bootkap te laten reinigen, vraagt u zich misschien af. Op zich is een uitgebreide schoonmaakbeurt van de kap niet ieder jaar nodig, maar met een zekere regelmaat is dit absoluut wel aan te raden. Is het al langer geleden dat uw bootkap professioneel is gereinigd en geïmpregneerd, dan is het nu de tijd om hiervoor een afspraak te maken. Dat wordt van de zomer onbezorgd genieten van zon, water en wind.


Waarom bootkap laten reinigen?

Met een goede shampoo of een professioneel reinigingsmiddel komt u toch ook al een heel eind? Het is zeker waar dat u voor het dagelijkse onderhoud gebruik kunt maken van deze producten. De bootkap professioneel laten reinigen, is echter aan te raden om de volgende redenen:

 • De kap kan tevens geïmpregneerd worden.
 • Temperatuur, druk en inweektijd tijdens afspuiten vragen om precisie.
 • Ramen polijsten zorgt voor langere levensduur hiervan.
 • Een professionele reiniging zorgt ervoor dat de bootkap vele malen langer meegaat.
 • Weervlekken maken het doek lelijk en zijn lastig zelf te verwijderen.
 • Bij een professioneel bedrijf is uw bootkap in veilige handen, u hoeft bijvoorbeeld ook niet bang te zijn voor krimp.


Bootkap steeds sneller vuil?

Omdat fabrikanten van doeken en bootkappen steeds vaker te maken hebben met strenge milieuregelgeving, treedt er sneller vervuiling op. Het is niet meer haalbaar om doeken te fabriceren die voldoende bestand zijn tegen onder meer schimmelvorming. Tellen we ons vochtige klimaat hierbij op, dan is het duidelijk waarom uw bootkap met een zekere regelmaat om een schoonmaakbeurt vraagt.


Welke vlekken kunnen verwijderd worden van de bootkap?

U vraagt zich af of de vlekken die u op de bootkap heeft, verwijderd kunnen worden? We kunnen u direct vertellen dat het maar zelden gebeurt dat wij een kap echt niet schoon krijgen. De leeftijd en staat van uw bootkap spelen hierbij een rol. Vlekken die in ieder geval met succes door ons behandeld kunnen worden, zijn onder meer:

 • spinnenpoep
 • roest
 • vet
 • groene aanslag
 • schimmel
 • weerplekken
 • regenstrepen
 • vlekken door vliegen en muggen
 • atmosferische vervuiling

 

"Eenvoudig 3-stappenplan"

Bootkap zelf reinigen? Maak uw Bootkap weer SCHOON en WATERDICHT! Met dit 3-stappenplan reinigen wij jaarlijks meer dan 2000 bootkappen!

Nu aanvragen

 


Bootkappen laten reinigen door de zeilwasserij van Ultramar

Al sinds 1998 maken wij dektenten, buiskappen en bootkappen schoon. Inmiddels zijn we specialist op dit terrein en is uw bootkap bij ons in deskundige handen. Kenmerkend voor onze manier van werken, is dat we rekening houden met ieder soort en model doek. Wij gebruiken tijdens het reinigen geen machines, maar ons wasproces sluit precies aan op de behoeften van uw bootkap.


Het reinigingsproces

We vertellen u graag hoe het reinigen van uw bootkap bij ons verloopt:

 • De bootkap blijft ongeveer 12 uur in een speciaal door ons ontwikkeld bassin.
 • Doordat de kap gedurende lange tijd in het water kan weken, zal het vuil los gaan zitten.
 • Ons bassin heeft een verwarmingssysteem en een gesloten filter, waardoor het reinigingsmiddel en het water steeds de juiste verhouding behouden.
 • Dit zorgt voor het best mogelijke resultaat.
 • Tijdens het weken is de temperatuur nooit hoger dan 30 graden en krimpen is daarom absoluut uitgesloten.
 • Zijn er na het weken nog vlekken overgebleven, dan zorgen wij voor een nabehandeling.
 • De bootkap wordt in de spuitcabine onder gereduceerde druk afgespoten.
 • We hangen de kap uit om deze te laten drogen.


Ook de administratieve afhandeling is bij ons in goede handen

Het is van groot belang om tijdens het reinigen van bootkappen nauwkeurig te werken. We krijgen bij Ultramar het hele jaar door grote aantallen tenten, zeilen en bootkappen binnen voor een reinigingsbeurt. Ieder onderdeel wordt door ons met uiterste precisie gecontroleerd en gelabeld, zodat kwijtraken onmogelijk is.

We vertellen u graag meer over onze manier van werken, zodat u ziet dat nauwkeurigheid bij ons hoog in het vaandel staat.

 • Wij krijgen uw order binnen.
 • Alle losse onderdelen worden door ons gecontroleerd.
 • Zien we defecten of bijzonderheden, zoals bijvoorbeeld stiksels die loslaten, dan noteren we dit in ons systeem.
 • Elk onderdeel krijgt een label met bijbehorende barcode.
 • Alles wordt gereinigd (en vaak ook geïmpregneerd).
 • Als een onderdeel droog is, gaat dit eerst langs de controleafdeling.
 • Wanneer alle onderdelen gereinigd, droog en gecontroleerd zijn, kunnen ze door middel van de barcodes weer worden samengevoegd.
 • Wij verpakken de order in een doos en zorgen voor een extra controle voordat de doos afgesloten wordt.


Geen kans op krimpen van de bootkap tijdens het reinigen

Wij begrijpen dat u dit risico wilt uitsluiten, maar wij garanderen u dat er geen sprake zal zijn van krimp. De reinigingsmiddelen die wij toepassen, zijn speciaal ontworpen voor gebruik bij lage temperaturen. Hoger dan 30 graden reinigen wij nooit. Om deze reden is het onmogelijk dat de bootkap krimpt tijdens het reinigingsproces.

Wel wijzen we u graag op het volgende: heeft u een bootkap met raamvensters, dan kunnen deze bij temperaturen onder de 15 graden celsius samentrekken. Het lijkt er dan op dat de kap wat is kromgetrokken, maar dit is niet het geval. Om deze reden adviseren wij onze klanten om de bootkap pas terug te plaatsen als de temperatuur hoger is dan 15 graden.


Inzamelpunten

Wellicht vraagt u zich af waar u de bootkap kunt afleveren voor een grondige reiniging. Ultramar heeft door vrijwel het gehele land heen verzamelpunten waar u de kap kunt inleveren. Wij halen uw spullen daar op en na afloop van de behandeling kunt u uw bootkap op dezelfde plaats ook weer ophalen. Kijk op onze kaart welke plek voor u het meest gunstig is. De inzamelpunten zijn bijvoorbeeld watersportwinkels en zeilmakers.

DHL regelt al sinds 1998 het vervoer tussen de inzamelpunten en Ultramar. In de meeste gevallen haalt DHL de spullen binnen een paar dagen op bij het inzamelpunt en binnen enkele weken kunt u weer langskomen om ze op te halen bij het inzamelpunt. Gereinigd en wel.


Bootkap reinigen Oosterhout

Wanneer u het prettiger vindt om de bootkap rechtstreeks bij ons te brengen, dan is dat ook mogelijk. Wij zijn op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur geopend. Ook is het mogelijk om uw spullen naar Oosterhout te laten verzenden via bijvoorbeeld PostNL of DPD. Als uw spullen bij ons binnen zijn, maken wij in ons systeem een order aan. Vanaf dat moment houden we u via e-mail op de hoogte. Ook de factuur sturen we u op deze manier toe. Zodra de betaling bij ons binnen is, zenden wij de gereinigde producten naar u retour.


Last van gele of roze vlekken op uw bootkap?

Ontdekt u vreemde gele of roze vlekken op de kap? Vraagt u zich af of deze nog verwijderd kunnen worden? Dit verschijnsel komt vooral voor bij PVC-bootkappen en staat bekend onder de naam ‘pink staining’. Het wordt veroorzaakt door minuscule beestjes die we nogal eens tegenkomen in de coating van PVC. Deze zogenaamde micro organismen voelen zich uiterst comfortabel bij hoge temperaturen, het liefst gecombineerd met vochtige omstandigheden. De uitwerpselen van deze diertjes zijn zwart, geel of roze.

Op zich kan het helemaal geen kwaad voor uw bootkap, maar de vlekken zijn vaak wel ontsierend. Helaas kunnen deze vlekken niet voorkomen worden en ook reinigen is moeilijk. Dit komt doordat de vlekken net onder de coating zitten, in het weefsel. Wat kunnen wij wel voor u doen? De snijkanten en stikgaatjes afdichten door middel van impregneermiddel of coating. Op die manier ligt het weefsel niet vrij en is de kans op dit probleem stukken kleiner.


Bootkap reinigen met groene zeep

Helaas zijn er nog steeds watersporters die geloven dat ze groene zeep moeten gebruiken voor het reinigen van hun spullen. Ik wil u op het hart drukken om dit niet te doen. Het is waar dat groene zeep mild is, maar het grote nadeel van het gebruik van dit middel is dat het een vettig laagje achterlaat. Zoals u begrijpt, is dit een ideale voedingsbodem voor algen en schimmels. En daar zit u nu net niet op te wachten…
Lees meer over dit onderwerp: Bootkap reinigen met groene zeep? Niet doen!


Prijzen

De prijs die u voor het reinigen van uw bootkap betaalt, is afhankelijk van het gewicht. Het maakt niet uit wat voor soort doek u heeft. De prijs begint bij 93 euro voor een gewicht tot 1,5 kilo en loopt op tot 495 euro voor een gewicht van 20 kilo. Onze prijzen zijn inclusief BTW. Wanneer u kiest voor onze spoedservice, dan berekenen wij een toeslag van 25%.


Is mijn bootkap zelf reinigen ook een optie?

Wij begrijpen goed dat u de bootkap niet ieder jaar professioneel wilt laten reinigen. Dat is ook niet nodig. Wel is het van belang dat u zelf zorgt voor regelmatig onderhoud. U kunt hiervoor gebruik maken van onze onderhoudsproducten. Wij hebben onder meer voor u in voorraad:

 • Reinigingsmiddel voor bootdoek
 • Impregneermiddel voor bootdoek
 • Roestverwijderaar voor bootdoek

Bekijk ons assortiment.

 

"Eenvoudig 3-stappenplan"

Bootkap zelf reinigen? Maak uw Bootkap weer SCHOON en WATERDICHT! Met dit 3-stappenplan reinigen wij jaarlijks meer dan 2000 bootkappen!

Nu aanvragen

Reacties
Hallo Henk,

Wij zijn op zaterdag gesloten. Kunt u anders bij een andere dealer van ons inleveren?

Groet,
Pieter
Pieter Visser - 20 Mar 2018 - 10:45
Ik wil graag mijn voortent bij jullie komen brengen.
Ik ben klaar met de zeilenmaker waar wij kwamen.
Maar ik ben internationaal chauffeur en mijn vrouw is aan het werk in Spitsbergen als scheepskok.
Zou ik misschien ook op zaterdag mijn tent kunnen brengen zodat jullie deze wassen reinigen en impregneren?
Mijn nr is 0652025658.
Ik hoor graag van u?
Met een vriendelijke groet,
Henk Dasselaar
Henk Dasselaar - 19 Mar 2018 - 21:12
Om te laten reinigen? Stuur dan a.u.b. even een email naar wasserij@ultramar.nl

Pieter Visser - 11 Mar 2018 - 19:36
Hier ziet u de stappen die u dan moet volgen:

Om te reinigen:
https://www.ultramar.nl/cabriokap/gebruiksaanwijzing/gebruiksaanwijzing-cabriodak-reinigen/

Om te beschermen:https://www.ultramar.nl/cabriokap/gebruiksaanwijzing/gebruiksaanwijzing-cabriodak-impregneren/
Pieter Visser - 11 Mar 2018 - 19:35
Wij hebben Corsiiva sloep.kunt U hiervoor een prijsopgave doen voor het reinigen.vr.gr.
t.mientjes - 10 Mar 2018 - 20:35
hoe verwijder ik op verantwoorde wijze groene aanslag van mijn cabrio dak.
vast bedankt voor uw advies
cees pouw - 06 Mar 2018 - 21:22
Laat een reactie achter